Premierul Nicolae Ciucă, în Vama Siret, despre cum va evolua agresiunea armată din Ucraina: Este foarte greu să anticipăm ce ar putea să urmeze. Sub scutul defensiv al NATO România are asigurată capacitatea de apărare și securitate


Intră acum și în grupul de

Premierul Nicolae Ciucă, fost ministru al Apărării și fost șef al Marelui Stat Major al Armatei, a declarat, vineri seara, în Vama Siret, că este greu să anticipeze cum va evolua situația în Ucraina.

„Încă de ieri am condamnat această agresiune armată. Nu ne-am gândit niciodată că se va ajunge la o astfel de decizie. Este foarte greu să anticipăm ceea ce ar putea să urmeze. În momentul de față putem să observăm că întreg efortul militar se concentrează pentru a îndeplini obiectivele de cucerire a Ucrainei și a capitalei, Kiev”, a spus Ciucă.

În direct din Vama Siret

În direct din Vama Siret

Publicată de NewsBucovina.ro pe Vineri, 25 februarie 2022

Întrebat dacă există posibilitatea ca agresiunea să fie extinsă în condițiile în care a fost atacată și o navă sub pavilion al Republicii Moldova, premierul a spus că celelalte posibilități trebuie să fie pe masa de analiză și că speră că nu se vor întâmpla asemenea situații.

„În tot acest ansamblu la nivelul UE au fost luate măsuri, au fost stabilite sancțiuni drastice. La nivelul NATO se iau măsuri și am văzut că vor fi luate decizii pentru întărirea apărării pe flancul estic. Pentru România este o situație pe care vreau să o transmit cu toată convingerea că ne găsim sub umbrela Alianței Nord Atlantice. Este o siguranță în tot ceea ce înseamnă măsurile de apărare și securitate a țărilor NATO. Toți liderii au subliniat și este vizibil că Alianța este mai unită ca niciodată, iar cetățenii români trebuie să aibă siguranța că se iau măsurile că sub acest scut defensiv să ne asigurăm capacitatea de apărare și siguranță”, a conchis Ciucă.


Intră acum și în grupul de