VIDEO//Zonă tampon la PTF Siret cu spațiu special pentru preluarea persoanelor sosite din Ucraina, cu corturi dotate cu sisteme de încălzire și puncte unde se asigură hrană și apă în zona de trecere a frontierei


Intră acum și în grupul de

Autoritățile sucevene au dispus mai multe măsuri pentru coordonarea preluării persoanelor care sosesc din Ucraina, fiind restricționat accesul celor care doresc să ducă ajutoare în Vama Siret.

Potrivit Prefecturii Suceava, în cursul nopții trecute, în cadrul unei ședințe extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava la care a participat și secretarul de stat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, au fost adoptate o serie de măsuri privind gestionarea la nivelul județului Suceava a fluxului de persoane care se refugiază din Ucraina, urmare a conflictului armat care afectează țara vecină.

Astfel, s-a decis operaționalizarea Punctului de coordonare și comandă avansat integrat, în cadrul Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Siret, în care vor fi prezenți 24h/24 reprezentanții structurilor Ministerului Afacerilor Interne, Direcției de Sănătate Publică și ale altor instituții cu atribuții și competențe în domeniu.

Live din Vama Siret

Live din Vama Siret

Publicată de NewsBucovina.ro pe Sâmbătă, 26 februarie 2022

Din partea Instituției Prefectului – Județul Suceava vor asigura permanența un număr total de 7 persoane având următoarele atribuții principale:

1.            Gestionarea locurilor de cazare puse la dispoziție de instituții/agenți economici/persoane fizice.

2.            Acordarea de informații la TELVERDE – 0746833157.

3.            Dirijarea donațiilor de sume de bani către Crucea Roșie Suceava sau cele de bunuri  către ISU Suceva.

Prefectura reamintește că donațiile pot fi realizate și direct, astfel: donații în bani către Societatea de Cruce Roșie  – Filiala Suceava în contul: CUI 4244520 IBAN: RO21RNCB0244020411980024 (campanie ajutor refugiați Ucraina), telefon 0722342867; donații de produse alimentare, de bunuri de larg consum sau de igienă personală către: Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Bucovina” al județului Suceava – Direcția Logistică: telefon de contact: 0758-232029.

Tot în cadrul Punctului de coordonare și comandă avansat integrat va funcționa și un dispecerat comandament imigrari, informațiile putând fi obținute de către cetățeni apelând următoarele numere de telefon: (004) 0758232001;  (004) 0758085680.

De asemenea, în cadrul ședinței CJSU Suceava s-a dispus, începând cu data de 26.02.2022, ora 08.00, reorganizarea fluxului de trafic al cetățenilor sosiți din Ucraina prin stabilirea următoarelor zone/puncte:

–              Zona tampon: între PTF Siret și un spațiu special amenajat pentru preluarea persoanelor sosite din Ucraina;

–              Zona de așteptare formată din corturi dotate cu sisteme de încălzire;

–              Puncte de asigurare hrană și apă în zona de trecere a frontierei, respectiv zona de așteptare a cetățenilor ucraineni.

În același context, Prefectura informează că indicatorul de instalare al Taberei mobile pentru refugiați a fost stabilit ca fiind gradul de ocupare de cel puțin 65% al CRPCSA Rădăuți. Începând cu orele 12.00 ale zilei de astăzi au fost demarate operațiunile de montare, amenajare și echipare a taberei pe stadionul din orașul Siret.


Intră acum și în grupul de