Arhiepiscopia Sucevei a deschis cont pentru refugiații din Ucraina și anunță că produse alimentare neperisabile și diverse categorii de bunuri pot fi aduse pentru a fi donate la Așezământul de copii „Sf. Ierarh Leontie de la Rădăuți”


Intră acum și în grupul de

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a anunțat că în permanență caută să sporească ajutorul acordat cetățenilor ucraineni care se refugiază în România ca urmare a conflictului armat din Ucraina.

Astfel, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a oferit spații de cazare, masă caldă, transport și asistență, tuturor celor care au cerut ajutorul.

Mai mult, s-a asigurat permanența în două puncte de interes, respectiv la punctul vamal Siret și la gara Burdujeni, unde, voluntari vorbitori de limbă ucraineană, au oferit pachete cu mâncare, cazare sau transport.

„Acum, mai mult ca oricând avem nevoie și de sprijinul dumneavoastră, pentru a putea susține demersurile începute”, a transmis Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

Astfel, pentru susținerea concretă a deschis un cont în lei: RO51 RNCB 0234 0370 1091 0014 și în euro: RO78 RNCB 0234 0370 1091 0110 cu mențiunea sprijin refugiați Ucraina.

Se pot trimite alimente neperisabile sau alimente de tip conservă, iar de asemenea sprijinul poate consta în bunuri precum pături,   lenjerii,   saltele,   perne,   pilote,   jucării,   medicamente,   cartele telefonice cu minute sau credit,   produse pentru igienă personală (în special pentru femei și copii) sau chiar produse de menaj.

Locația unde pot fi aduse toate bunurile pentru a fi donate, este Așezământul de copii „Sf. Ierarh Leontie de la Rădăuți” Calea Bucovinei, nr. 201 Rădăuți, jud. Suceava, CP 725400 Telefon: 0330 566 441

Orice spațiu de cazare disponibil care poate fi pus la dispoziție familiilor refugiate poate fi transmis reprezentanților Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, iar detalii se pot solicita în punctele de asistență de la vamă și de la gara Burdujeni, sau apelând numerele de telefon: 0751 156 235 – Arhim. Iustin Tănase și 0740 314 777 – Pr. Ionel Maloș


Intră acum și în grupul de