Gheorghe Flutur a trimis primele microbuze cu ajutoare în alimente și bunuri în zona Cernăuți: Vom continua zilele următoare cu asemenea acțiuni


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava a transferat, sâmbătă seara, alimente și diverse bunuri care să fie donate cetățenilor ucraineni care așteaptă să intre în România, dar și celor care s-au refugiat în regiunea Cernăuți.

„A fost o inițiativă convenită cu cei care aveau aduse alimente, Am descărcat patru microbuze în PTF Siret unde m-am întâlnit cu viceguvernatorul Arthur Muntean care, la solicitarea pe care am făcut-o, a fost trimis de la Cernăuți să primească aceste ajutoare”, a spus Flutur.

El a spus că în cele patru microbuze au fost ajutoare constând în alimente, pături, haine, apă minerală.

Flutur a precizat că în seara aceasta vor mai trece 4 microbuze în Ucraina cu saltele și alimente.

„Mulțumesc celor care au făcut aceste donații și erau în Vama Siret”, a spus Flutur.

El a precizat că donațiile au fost făcute de persoane fizice, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților și asociații non-profit.

„Le mulțumesc tuturor și de asemenea am primit mulțumiri de la frații noștri de la Cernăuți”, a precizat președintele Flutur.

El a menționat că aceste donații vor ajunge, în principal, la cei care stau la coadă pentru a intra în România, dar și la ucrainenii care s-au refugiat în Cernăuți.

„Socotesc că cel mai bine aceste ajutoare pot fi gestionate prin Crucea Roșie și de aceea am intermediat o întâlnire între Crucea Roșie România și Crucea Roșie Ucraina ca să vadă cum să-i ajute”, a spus Flutur.


Intră acum și în grupul de