Primarului Cernăuțiului solicită CJ Suceava ajutoare constând în alimente, echipamente medicale și medicamente, generatoare de electricitate, echipamente de stins incendii sau pentru păstrarea apei


Intră acum și în grupul de

Primarul orașului Cernăuți, Roman Klichuk, a transmis președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, o scrisoare în care îi solicită asistență umanitară în alimente, tehnică, echipamente și diverse obiecte.

În scrisoare, Klichiuk spune că Rusia a atacat în mod insidios Ucraina independentă în dimineața zilei de 24 februarie 2022.

El menționează că municipalitatea Cernăuți s-a mobilizat sub auspiciile legii marțiale, pentru a furniza sistemele de bază ale vieții comunității și de protecție a populației civile.

În acest scop, Consiliul Orășenesc Cernăuți solicită autorității județene sucevene asistență umanitară pentru produsele necesare, tehnică, echipamente și obiecte.

Astfel, acesta menționează că este nevoie de alimente neperisabile, rații de luptă, saltele, saci de dormit, corturi mari, veste antiglonț, căști.

În ceea ce privește necesarul de echipamente medicale și medicamente se solicită resurse de îngrijire primară (echipamente de prim ajutor), atele medicale, garouri medicale, medicamente hemostatice, analgezice sau echipament chirurgical.

Totodată se solicită echipamente precum stație hidraulică combustibil GPV 13 (Stanley) cu furtun de mare presiune cu lungime de 10 m, cu BRS, pompă hidraulică submersibilăSP35 (DOA), două generatoare Diesel de 45 kW trifazat 0,4 kW, două generatoare Diesel de 100 kW trifazat 0,4 kW, două generatoare Diesel de 120 kW trifazat 0,4 kW, un generator Diesel de 160 kW trifazat 0,4 kW, 10 generatoare electrice 5 kW, două stații electrice combustibil cu un cilindru de 40 m, cinci agregate integrate, cinci mașini cu manipulatori, patru mașini pentru transport persoane, 5 furtunuri de presiune cu diametrul de 110 mm, lungime de 40 m, patru furtunuri de mare presiune pentru instalații hidraulice, diametru de 12 mm, lungime 10 m, 12 rezervoare de apă cu un volum de 7-7,5 metri cubi, 10 rezervoare din apă mobil pentru apă cu un volum de 3-5 metri cubi, generatoare diesel, mijloace de încălzire autonomă, filtre de apă, mijloace pentru depozitarea apei în structuri de protecție, instrument mecanizat pentru demantelarea molozului și sisteme de iluminat.

„Sperăm în sprijinul dumneavoastră operațional în aceste timpuri dificile pentru Ucraina, pentru a-și apăra integritatea teritorială și suveranitatea”, a transmis primarului Cernăuțiului.


Intră acum și în grupul de