VIDEO-FOTO// Tabăra Mobilă din Siret a primit primii refugiați din Ucraina. Aceștia vor rămâne temporar în tabără până la găsirea unor spații de cazare


Intră acum și în grupul de

Tabăra Mobilă din orașul Siret a început să găzduiască, de duminică dimineața, cetățeni sosiți din Ucraina. Aceștia vor rămâne cazați aici temporar, până la identificarea altor spații de cazare.

Primele 41 de persoane au fost aduse cu microbuzele pompierilor militari, din zona vamei, la Stadionul „9 mai” din orașul Siret, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, cpt. Alin Găleată.

El a reamintit că o tabără mobilă poate asigura condiții de cazare și hrănire pentru 201 persoane, fiecare complet fiind prevăzută cu corturi, paturi pliante, sisteme de climatizare și de iluminat, saci de dormit și europubele, precum și o bucătărie rulantă.

Președintele Cosiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că CJ Suceava a alocat suma de 480.000 de lei pentru operaționalizarea taberelor de refugiați din Ucraina care vor fi amplasate pe teritoriul județului.

„Durata maximă de ședere a refugiaților în această tabără este de 72 de ore, după care aceștia vor fi preluați într-o altă locație”, a arătat șeful administrației județene.

El a adăugat că tabăra dispune de toate facilitățile pentru asigurarea celor mai bune condiții pentru persoanele refugiate din Ucraina.


Intră acum și în grupul de