La Siret a început montarea celei de-a doua tabere mobile pentru refugiații ucraineni


Intră acum și în grupul de

Prefectura Suceava a anunțat că duminică au început procedurile pentru montarea celei de-a doua tabere mobile pentru refugiați în orașul Siret.

Potrivit sursei citate măsura a fost luată pentru că se așteaptă un flux mai mare de ucraineni care să fie cazați temporar în această tabără.

În județ mai există adusă și o a treia tabără care ar putea fi montată dacă este nevoie, iar 23 de pompieri militari din cadrul ISU Dâmbovița se vor deplasa în sprijinul colegilor și autorităților sucevene cu un modul de tabără completă, bucătărie mobilă și generator.

Fiecare tabără mobilă are posibilitatea să cazeze temporar 201 de persoane fiind prevăzută cu corturi, paturi pliante, sisteme de climatizare și de iluminat, saci de dormit și europubele, precum și o bucătărie rulantă.

Persoanele vor fi cazate în tabăra mobilă maximum 72 de ore până când vor fi preluate și cazate în alte locații.

De menționat este că Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților pune la dispoziție 2100 de locuri de cazare, iar Asociația GAL Sucevița – Putna a notificat Instituția Prefectului că are posibilitatea să asigure 153 locuri de cazare în spații publice și 109 locuri în spații private. Se va asigura și masa pentru toate persoanele cazate.

Potrivit Prefecturii Suceava 16 microbuze transport din cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență din județele Suceava, Alba, Bistrița – Năsăud, Neamț, Băcău, Cluj, Brașov, Mureș și Sibiu au ajuns în Vama Siret, iar șapte dintre acestea vor rămâne în vamă pentru transportul cetățenilor ucraineni către destinațiile dorite, iar 3 au fost direcționate către tabăra mobilă.


Intră acum și în grupul de