Procedură simplificată aplicată pentru a permite refugiaților să intre mai repede în Vama Siret. Flutur: Ne-am mobilizat ca să facem față la fluxul de persoane care va intra în țară


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava a anunțat că duminică la prânz s-a început procedura simplificată de trecere a frontierei prin PTF Siret-Porubnoe pentru cetățenii ucraineni.

El a spus că pe primii copii Andrei și Maxim care erau așteptați de tatăl lor după frontieră, i-a preluat el de mână și i-a trecut în România.

„Au început să le dea drumul spre Siret pe procedură simplificată pentru mame și copii”, a spus Flutur.

El a menționat că au fost create două fluxuri, unul pentru persoane care au documente românești și vor fi preluate de microbuzele ISU și transportate la sălile de sport din Siret unde sunt pregătite autocare cu destinații diverse din România.

Al doilea flux este pentru cei care nu au documente și trebuie amprentați și care vor fi duși în taberele deschise pe stadionul din Siret.

„E o procedură care durează puțin, dar este o linie separată”, a menționat Flutur.

El a spus că autoritățile sucevene s-au mobilizat ca să facă față la fluxul de persoane care va intra în țară.

Președintele Flutur a subliniat că este important că a reușit să convingă autoritățile să permită această procedură simplificată pentru că erau cozi foarte mari de așteptare la intrarea în țară.


Intră acum și în grupul de