VIDEO//Întâlnire Flutur-Osaciuk pentru coordonarea situației la frontieră și gestionarea ajutoarelor pentru populația ucraineană. Flutur: Sunt coloane de mașini care vin cu ajutoare pentru că românii s-au mobilizat să ajute


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a avut, duminică după amiaza o întâlnire cu guvernatorul regiunii Cernăuți, Serghii Osaciuk, cu care a convenit mai multe măsuri pentru coordonarea situației de la frontieră și modul în care vor fi gestionate ajutoarele care sunt transmise populației din Ucraina.

La întâlnire au participat de partea română și prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan și directorul Crucii Roșii România.

Flutur i-a spus guvernatorului că a venit la această întâlnire ca prieteni și și-a exprimat părerea de rău față de agresiunea nedreaptă, barbară.

„Trebuie să vă felicit că ați câștigat simpatia lumii întregi. Lumea întreagă vă apreciază cu lacrimi în ochi pentru eroismul pentru o cauză nobilă să vă apărați țara și pentru drumul spre independență pe care l-ați ales”, a spus președintele Flutur.

El a salutat fluidizarea traficului în partea ucraineană și l-a asigurat pe guvernator că partea română este pregătită cu tabere și cu autocare pregătite să-i transporte pe cetățenii ucraineni spre hoteluri din România.

Flutur a spus că sunt foarte mulți oameni care au adus ajutoare și că ar fi bucuros dacă ar putea fi lăsați să le distribuie după linia de frontieră.

„Sunt coloane de mașini care vin cu ajutoare și dirijăm traficul pentru că blocăm vama”, a explicat președintele CJ Suceava.

El a subliniat că românii sunt mobilizați să ajute și i-a propus să se permită intrarea cu mașini cu ajutoare.

Din partea conducerii centrale, Flutur l-a întrebat pe guvernator dacă se poate pune în funcțiune calea ferată prin Vadu Siret  pentru transport de combustibil, alimente, haine.

Mai mult, el a cerut garantarea siguranței unor coridoare pentru transportul de ajutoare.

În urma discuțiilor s-a stabilit că se va coopera în continuare pentru ca cetățenii ucraineni care doresc să iasă din țară să o poată face astfel încât timpul de așteptare în frontieră să fie cât mai scurt și s-a discutat și despre situația șoferilor români de TIR care așteaptă să poată intra în România.

Totodată, s-a stabilit ca viceguvernatorul Arthur Muntean să fie permanent în zona de frontieră și să gestioneze ajutoarele care vin din partea română urmând ca la Cernăuți să fie realizat un centru de primire a ajutoarelor care apoi să fie distribuite în zonele din Ucraina unde este nevoie de ele.


Intră acum și în grupul de