Cantități impresionante de apă, produse lactate și carne, conserve, fructe, dar și produse de igienă au fost deja donate refugiaților din Ucraina. Refugiații din tabăra mobilă primesc asistență psihologică și religioasă


Intră acum și în grupul de

Cantități impresionante de ajutoare au fost colectate și distribuite deja refugiaților ucraineni.

Parteneriatul dintre Instituția Prefectului – județul Suceava și Societatea de Cruce Roșie – filiala Suceava funcționează și produce primele rezultate, anunță prefectura Suceava care menționează că pe parcursul a circa 12 ore, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Bucovina” Suceava a primit din donații și a distribuit rapid către cetățenii refugiați din Ucraina ajutoare.

Astfel, au fost distribuite apă îmbuteliată circa 10mc, lactate circa 2mc, ceai instant 20 cutiix350 g+1000pliculețe, cafea macinată 30 kg+ Cafea instant 1500 pliculețe, zahar 30 kg, pâine aprox. 800 buc, pachețele 80 buc, ciscuiți, cornuri, sticks-uri și produse alimentare similare, aprox. 10mc, conserve aprox. 4mc, preparate din carne  aprox. 1mc, fructe:banane 4 cutix20 kg, portocale aprox.50 kg, mere aprox. 100 kg, pampers aprox. 6mc, produse igienă personală aprox. 3mc

Prefectura Suceava reamintește că toți cei care doresc să susțină efortul de ajutorare a refugiaților o pot face și prin următoarele forme:donații în bani către Societatea de Cruce Roșie  – Filiala Suceava în contul:

CUI 4244520 IBAN: RO21RNCB0244020411980024 (campanie ajutor refugiați Ucraina), telefon 0722342867;donații de produse alimentare, de bunuri de larg consum sau de igienă personală către:

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Bucovina” al județului Suceava – Direcția Logistică: telefon de contact: 0758-232029.

ISU Suceava a anunțat că la ora 15:30, în tabăra mobila de pe stadionul din orașul Siret, erau cazate temporar peste 120 de persoane, venite din Ucraina, iar în sprijinul persoanelor, ISU Suceava a adus în zona de cazare și în cea a Vamei Siret o echipă de psihologi.

Este vorba despre psihologul pompierilor militari, Maior Constantin Rusu, împreună cu o parte din psihologii voluntari ai ISU Suceava. Printre aceștia sunt și vorbitori de limbi străine, inclusiv ucraineană.

Psihologii sunt însoțiți și de preotul militar, locotenent-colonel Ovidiu Iacob, care asigură și asistența religioasă pentru cetățenii care vin din Ucraina.

ISU Suceava a creat o rețea de psihologi voluntari, încă din anul 2021, pentru a acorda asistență psihologică în mod gratuit victimelor dezastrelor (inundații, cutremure etc). Pe aceste liste figurează 23 de psihologi cu drept de liberă practică.


Intră acum și în grupul de