VIDEO//Coloana de TIR-uri românești blocată în Ucraina înainte de Vama Siret a primit permisiunea să intre în țară. Flutur: Am reușit ca în această seară să deblocăm situația


Intră acum și în grupul de

Autoritățile sucevene au reușit să determine autoritățile din regiunea Cernăuți să permită coloanei de TIR-uri românești blocate pe teritoriul ucrainean în zona de frontieră să intre în România prin Vama Siret.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că a solicitat punctual guvernatorului regiunii Cernăuți să facă demersurile necesare pentru ca TIR-urile românești să ajungă în țară.

„Erau blocați șoferii români de TIR de mai mult timp. Rămăseseră și fără mâncare și fără apă. Le-am trimis noi și mâncare și apă și am solicitat guvernatorului să acționeze pentru ca aceștia să revină în țară”, a spus Flutur.

El a precizat că în această seară a fost deblocată această coloană de TIR-uri românești și că șoferii revin în țară.

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România a solicitat în ultimele zile implicarea autorităților române întrucât partea ucraineană nu lasă șoferii să se întoarcă acasă și dau prioritate exclusiv refugiaților.


Intră acum și în grupul de