VIDEO//Peste 500 de studenți indieni veniți din Ucraina prin Vama Siret, cazați temporar la Milișăuți, urmează să fie repatriați. Primarul Vasile Cărare s-a mobilizat și le-a asigurat condiții decente fiind în contact cu Ambasada pentru găsirea de autocare pentru transportul lor la București


Intră acum și în grupul de

Peste 500 de studenți indieni au fost cazați temporar în sala de sport din Milișăuți urmând să fie repatriați.

Primarul orașului Milișăuți, Vasile Cărare, a declarat pentru News Bucovina că de duminică dimineața, la solicitarea ambasadorului Indiei la București s-a ocupat de preluarea unor grupuri de studenți din Vama Siret, iar în noaptea de duminică spre luni a fost sunat din nou de ambasador care i-a spus că sunt câteva sute de studenți indieni în vamă, că ninge și nu are unde să-i adăpostească.

„Le-am pus la dispoziție sala de sport și au fost de acord pentru că oricum e mai bine decât afară și de la ora 1 până la 9 dimineață au fost aduși cu microbuze. Sunt între cinci sute și șase sute de studenți. Am încercat să vedem exact dar nu am reușit”, a spus Cărare care a menționat că a reușit să facă rost de un autocar și că  56 dintre ei au fost deja trimiși spre București.

Primarul a spus că a făcut rost și de 100 de pături și a așteptat și păturile promise de ISU dar care nu au ajuns.

El a arătat că dimineața le-a oferit sandvișuri, iar mai multe firme au trimis mâncare caldă și că s-a mobilizat și biserica și a făcut două ceaune mari cu sarmale.

Totodată, a fost obținut și un transport de apă îmbuteliată pentru a fi oferită studenților.

Primarul de Milișăuți a solicitat un punct fix de ambulanță pentru că unii dintre studenți s-au simțit rău dimineața, dar nu s-a aprobat.

Prezent și el la Mililăuți, președintele USR Suceava, senatorul George Mîndruță, a spus că de vineri se ocupă de persoane care vin din Ucraina și au nevoie de sprijin și că a venit la Milișăuți pentru a-l sprijini pe primar în gestionarea situației cu sutele de studenți indieni.

Milisauti – peste 500 sute de studenți din India refugiați

Milisauti – peste 500 sute de studenți din India refugiați În sala de sport

Publicată de NewsBucovina.ro pe Luni, 28 februarie 2022

„Am încercat să facem rost de mâncare, apă. Am încercat să găsim transport și cu ajutorul Ambasadei Indiei”, a spus Mîndruță.

El a precizat că va rămâne alături de primar să gestioneze situația până când studenții vor fi preluați de autocare și transportați la București de unde vor pleca cu avioane spre India.

Primele trei autocare ce vor prelua studenții indieni au ajuns la Milișăuți, urmând ca în orele următoare să vină și alte autocare trimise de Ambasada Indiei.


Intră acum și în grupul de