Crucea Roșie Suceava sprijină non-stop refugiații care intră prin PTF Siret în România și a distribuit ajutoare și persoanelor care așteaptă să intre în România perioade lungi de timp, în condiții de iarnă și cu copii mici


Intră acum și în grupul de

Crucea Roșie Română și-a exprimat, luni, profunda îngrijorare cu privire la deteriorarea rapidă a situației din Ucraina, ce are consecințe devastatoare asupra populației civile. 

Astfel, sute de mii de oameni care locuiesc aproape de zona de contact se confruntă în mod regulat cu lipsa accesului la alimente, apă și electricitate.

„ Aceasta este realitatea lor zilnică de aproape opt ani de violență continuă care acum îi determină să fugă din calea războiului”, se arată în comunicatul Crucii Roșii.

Crucea Roșie Suceava precizează că a intervenit deja în sprijinul persoanelor care se refugiază din calea războiului prin deschiderea unui punct de ajutorare a celor care tranzitează Vama Siret, loc în care aceste persoane primesc alimente, apă, pături, mănuși, dezinfectanți, ciocolată, fructe, scutece pentru copii și cartele telefonice gratuite. Această activitate se deșfășoară non stop, în punctul de ajutorare al Crucii Roșii aflându-se în permanență voluntarii de încredere a organizației.


De asemenea, a fost efectuat un transport cu produse către persoanele care așteaptă în Ucraina să intre în România perioade lungi de timp, în condiții de iarnă și cu copii mici.


„Activitățile Crucii Roșii Suceava se derulează în strânsă colaborare cu autoritățile județene, în conformitate cu deciziile luate în cadrul Comandamentului Județean pentru sprijinirea celor care se află în această situație dificilă generată de invazia Rusiei în Ucraina”, arată Crucea Roșie.

Pentru cei care doresc să susțină Crucea Roșie Suceava în misiunea pe care aceasta și-a asumat-o, o pot face în contul special  pentru refugiații din Ucraina:

RO21RNCB0244020411980024 (LEI) deschis la BCR.


Intră acum și în grupul de