Prefectura Suceava: Aproape 900 de studenți indieni veniți din Ucraina au fost sprijiniți, luni, de autoritățile sucevene. Prin PTF Siret au intrat luni circa 9000 de persoane din care 4900 cetățeni ucraineni


Intră acum și în grupul de

Prefectura Suceava a transmis, marți, că în contextul afluxului de persoane care se refugiază din Ucraina urmare a conflictului armat care afectează țara vecină, în cursul zilei de luni au tranzitat pe sensul de intrare prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Siret un număr de circa 9000 persoane, din care circa 4900 cetățeni ucraineni.

Potrivit sursei citate, în tabăra mobilă pentru cazare temporară de la Siret care are un total de 402 locuri disponibile, au intrat de la operaționalizare 360 de persoane din care au ieșit din tabără spre alte locuri de cazare temporară, continuare tranzit spre alte destinații un număr de 346 de peroane.

În tabăra mobilă din Rădăuți care cuprinde corturi amplasate pe terenul 2 al stadionului municipal, sala de sport polivalentă și sala de lupte ale Clubului Sportiv Școlar nu au fost persoane care să ajungă la corturi, dar în sala de sport polivalentă din cele 450 de locuri disponibile 270 au fost ocupate cu cetățeni indieni, iar în sala de lupte din cele 45 de locuri disponibile 10 sunt ocupate cu cetățeni indieni.

În spațiile sălii de sport din orașul Milișăuți sunt 618 cetățeni de naționalitate indiană

Prefectura Suceava menționează că în cursul zilei de marți se preconizează sosirea unor mijloace de transport în vederea transferului către București, activitatea fiind organizată de către Ambasada Indiei la București

În spațiile de cazare amenajate la Școala Gimnazială ”Petru Mușat” Siret (săli de clasă și sala de sport) sunt 120 de persoane și au mai rămas 40 de locuri disponibile.

De menționat este că cele 16 microbuze ale unităților IGSU existente în zona Siret au executat în ultimele 24 de ore 83 de misiuni, fiind transportate circa 857 de persoane, în special către locurile de cazare pentru perioadă mai îndelungată, iar echipajele SMURD din zona PTF Siret și a municipiului Rădăuți au acordat în ultimele 24 de ore asistență medicală pentru 23 persoane refugiate, 12 dintre acestea fiind transporate la spital.

„Toate instituțiile implicate în gestionarea acestei situații sunt în legătură permanentă și desfășoară activități în mod integrat, pentru ca cetățenii care se refugiază din fața războiului să treacă mai ușor prin aceste momente”, a transmis Prefectura Suceava.

Prefectura Suceava aduce mulțumiri societății civile, fundațiilor, organizațiilor umanitare și cultelor religioase care s-au implicat și continuă să se implice voluntar în ajutorarea celor aflați în nevoie.

Totodată se reamintește că la Cancelaria Prim-Ministrului  funcționează un grup de coordonare a acțiunilor societății civile, mediului privat, organizațiilor naționale, internaționale și instituțiilor guvernamentale.

Platforma ”Ucraina – Împreună ajutăm mai mult” disponibilă la acest link 🔎 https://bit.ly/3K1mb3s  poate fi accesată, de pe site-ul Guvernului României de către voluntarii și entitățile private care vor să doneze.


Intră acum și în grupul de