Airnbnb sprijină refugiații din Ucraina și va asigura cazare gratuită, inclusiv în România


Intră acum și în grupul de

Airbnb.org și Airbnb au anunțat că Airbnb.org oferă gratis pentru termene scurte cazare pentru până la 100.000 de refugiați din Ucraina.

Potrivit sursei citate aceasta este posibil ca urmare finanțării asigurate de Airbnb, Inc, a donațiilor făcute către fondul pentru refugiați al Airbnb. org și a generozității gazdelor prin Airbnb.org.

Potrivit unui comunicat de pe blogul Airbnb,  co-fondatorul și directorul general al companiei, Brian Chesky, împreună cu co-fondatorul și președintele Airbnb.org, Joe Gebbia, și șeful strategiei, co-fondatorul Airbnb, Nathan Blecharczyk, au trimis scrisori către liderii din Europa, începând cu cei din Polonia, Germania, Ungaria și România, oferind sprijin pentru primirea refugiaților de la frontierele acestor țări.

Pentru că Airbnb.org își propune să asigure cazare pe termen scurt pentru până la 100.000 de refugiați din Ucraina va lucra în strânsă legătură cu guvernele pentru a oferi cel mai bun sprijin necesar în fiecare țară, inclusiv pentru cazări pe termen lung.

Anunțul este făcut pentru Airbnb.org – o organizație non-profit dedicată pentru a facilita cazări temporare pentru persoane în momente de criză, pentru a sprijini refugiații sau alte persoane de pe glob.

Săptămâna trecută organizația a anunțat că poate asigura cazare pentru 21.300 de afgani refugiați, iar acum își propune să asigure până la 100.000 de cazări pentru refugiați din Ucraina.

În ultimii cinci ani  Airbnb și Airbnb.org have au realizat conexiunea pentru mai multe de 54.000 de refugiați și azilanți, inclusiv din Siria, Venezuela sau Afghanistan, prin partenerii Airbnb.org pentru cazări temporare.

Anul trecut Airbnb.org a anunțat înființarea fondului pentru refugiați la care au aderat mai mult de patru mii de donatori ca sprijin pentru viitor pentru munca necesară în ajutarea refugiaților și a azilanților din toată lumea.

„Știm că gazdele și oaspeții Airbnb din toată lumea vor fi dornici să ajute acest efort masiv de a sprijini pe cei care părăsesc Ucraina. În următoarele zile Airbnb and Airbnb.org vor prezenta detalii cum gazdele și comunitatea largă pot sprijini această inițiativă inclusiv prin oferirea de posibilități de cazare gratuită sau cu prețuri reduse”, se menționează în comunicat.

Airbnb este companie americană înființată în 2008 care deține o platformă online prin care se pot închiria, oriunde în lume, camere, apartamente sau case întregi direct de la proprietar. Compania deține un serviciu de închirieri de 600.000 de listări în mai mult de 190 de țări.


Intră acum și în grupul de