Poliția de frontieră Suceava a depistat 14 bărbați ucraineni ce au trecut ilegal frontiera. Aceștia au cerut azil în România. Bărbații ucraineni cu vârste între 18 și 60 de ani nu au voie să părăsească țara


Intră acum și în grupul de

Un număr de 14 ucraineni cu vârste cuprinse între  18 și 55 de ani au trecut ilegal frontiera în România unde au fost depistați de polițiștii de frontieră suceveni.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar șef Ilie Poroch-Serițan, luni, în baza planului de cooperare elaborat la nivelul judeţului Suceava, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Vicovu de Sus, acţionând în sistem integrat cu celelalte structuri de ordine şi siguranţă publică, au declanşat o acţiune în zona de competenţă în urma căreia au depistat, pe direcţia localităţii Frătăuţii Noi, un grup format din 14 cetăţeni ucraineni.

Cei în cauză sunt toţi bărbaţi, au vârste cuprinse între 18 şi 55  de ani, și au fost conduşi la nivelul sectorului Vicovu de Sus, pentru verificări. 

Aceștia au solicitat o formă de protecție a statului român, fapt pentru care s-au demarat procedurile specifice în astfel de cazuri, a precizat sursa citată.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a introdus, de joi, Legea marțială pe tot teritoriul țării.

Pe perioda de aplicare a legii marțiale, bărbații ucraineni cu vârste între 18 și 60 de ani nu au voie să părăsească țara.


Intră acum și în grupul de