VIDEO//Gheorghe Flutur, surprins de alarma antiaeriană la întâlnirea cu guvernatorul din Cernăuți. Președintele CJ Suceava a fost urcat în mașină și condus la frontieră în siguranță


Intră acum și în grupul de

Întâlnirea președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, la Administrația Regională din Cernăuți a fost întreruptă miercuri dimineața după ce s-a anunțat alarmă în oraș ca oamenii să se îndrepte spre buncăre.

„Eram la Administrația Regională de Stat din Cernăuți la o discuție cu guvernatorul Serghii Osaciuk după ce am vizitat depozitul de ajutoare și a fost atenționat guvernatorul că va începe o alarmă și să se pregătească lumea să intre în buncăre”, a spus Flutur.

El a menționat că guvernatorul a propus să se urce în mașină și să plece spre frontieră unde a ajuns în siguranță

Flutur a arătat menționat că în ultimele două zile nu mai fuseseră alarme în zonă.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, care a mers, miercuri, în Cernăuți la depozitul unde se colectează ajutoarele în vederea redistribuirii lor a spus că a venit să vadă nevoile la fața locului și  să transmită un mesaj de solidaritate cu poporul ucrainean, cu frații noștri, etnicii români, dar și cu tot poporul ucrainean.

„Ne interesează care sunt nevoile în continuare și trebuie să ne organizăm bine pentru că e nevoie de ajutoare umanitare”, a spus Flutur.

El a transmis autoriăților din Cernăuți că județul Suceava s-a organizat foarte bine și a preluat peste 47.000 de oameni prin punctul de frontieră de la Siret.

„Am avut zile cu peste 700 de oameni pe oră. Avem organizate mai multe tabere, avem corturi, avem mai mulți voluntari, avem hrană caldă la intrarea în țară la frontieră”, a spus Flutur.

Președintele CJ Suceava a mai declarat că organizarea la Siret unde este și traficul cel mai mare, cu foarte multe provocări, este bună și că nu a rămas nimeni să nu fie cazat sau să nu aibă adăpost peste noapte.

Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, în direct de la Cernăuți

Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, în direct de la Cernăuți

Publicată de NewsBucovina.ro pe Miercuri, 2 martie 2022

„Este o mobilizare fantastică din partea populației din România și o solidaritate a județului Suceava”, a declarat Flutur care a menționat că sunt locuri de cazare neocupate pentru că oamenii se duc la case particulare.

Totodată, Gheorghe Flutur a anunțat că pentru copiii refugiați din Ucraina se fac acum pregătirile pentru ca aceștia să meargă la grădiniță sau la școală.

„Dacă doresc, vor putea să meargă la grădiniță sau la școală în limba ucraineană. Noi avem profesori voluntari, avem școli în limba ucraineană și dorim să punem în mișcare acest lucru ca să se simtă utili, să uite de coșmarul prin care au trecut”, a spus Flutur.

El a arătat că în ceea ce privește sănătatea SJU Suceava deja colaborează și sunt ucraineni veniți la UPU sau la chimioterapie


Intră acum și în grupul de