Despăgubiri între 2900 și 7900 de euro pentru 141 de garaje din Obcini și strada Ștefan Tomșa ce vor fi demolate în vederea construirii unei grădinițe și a două parcări supraetajate


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că municipalitatea lucrează la proiectul grădiniței din cartierul Obcini și la parcări supraterane de pe strada Ștefan Tomșa și cartierul Obcini.

„Pentru aceasta trebuie să dărâmăm 141 de garaje.Suntem în faza la care se lucrează la planurile de urbanism zonal și la studii de fezabilitate”, a spus Lungu.

El a menționat că s-a făcut evaluarea acestor garaje ca cetățenii să fie despăgibiți.

„Le vom da un termen să-și ia garajul de acolo. În măsura în care nu sunt de acord nu le dăm nici banii și dărâmă primăria aceste garaje pentru că noi avem nevoie, în perioada următoare, ca aceste terenuri să fie libere de sarcini”, a explicat primarul.

Potrivit lui Lungu, pe strada Ștefan Tomșa vor fi demolate 59 de garaje, iar valoarea despăgubirilor este cuprinsă între 3000 și 7200 de euro în funcție de suprafață.

În cartierul Obcini sunt garaje ce se vor demola în trei zone din care 43 cu valori de despăgubire între 3000 și 4.100 de euro, alte 31 de garaje cu valoare de despăgubire între 2.900 și 4.800 de euro și încă opt garaje cu valoare de despăgubire între 3.300 și 7.900 de euro.

Primarul a explicat că după ce în Consiliul Local se vor aproba planurile urbanistice zonale și studiile de fezabilitate vor fi notificați proprietarii garajelor să și le demoleze.

„Sigur, întâi își dărâmă garajele și apoi le vom da sumele convenite”, a spus Lungu.


Intră acum și în grupul de