Grupul Schwarz, prin Lidl și Kaufland, donează 10 milioane de euro pentru refugiații ucraineni prin oferirea de produse alimentare neperisabile,  textile, articole de igienă și alte produse de strictă necesitate

Grupul Schwarz a anunțat miercuri seara că va majora la 10 milioane de euro sprijinul pentru refugiații din Ucraina.

Grupul Schwarz precizează într-un comunicat că urmărește cu îngrijorare evoluția situației actuale din Ucraina.

„Cu atât mai mult în astfel de vremuri dificile, este important ca Grupul să își asume responsabilitatea pe care o are în calitatea sa de retailer internațional. În aceste momente, să oferim sprijin într-un mod cât mai rapid și eficient este prioritar”, a precizat grupul.

Din acest motiv, Grupul Schwarz, prin intermediul Lidl și Kaufland, colaborează cu o serie de organizații neguvernamentale de la fața locului încă de la începutul crizei și a oferit deja donații în bani și în produse în valoare de 3 milioane de euro.

„Acest sprijin a fost majorat acum la 10 milioane de euro. Prin oferirea de alimente neperisabile, textile de uz casnic, articole de igienă și alte produse de strictă necesitate, se aduce cât mai rapid o contribuție semnificativă la aprovizionarea persoanelor refugiate din zonele aflate în apropierea granițelor cu Ucraina”, se arată în comunicat.