Viceguvernatorul regiunii Cernăuți, Artur Muntean, mulțumește tuturor celor care ajută Ucraina în această situație foarte grea. Gheorghe Flutur spune că din Siret spre Cernăuți este culoar umanitar pe unde se transportă ajutoarele pentru ucraineni


Intră acum și în grupul de

Un convoi cu 11 TIR-uri cu ajutoare colectate de Crucea Roșie România și Crucea Roșie Italia, pentru ucraineni a plecat, joi, prin PTF Siret spre Cernăuți.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a mulțumit reprezentanților Crucii Roșii din cele două țări pentru sprijinul acordat.

„Sunt ajutoare care constau în primul rând din alimente neperisabile, haine, medicamente, grupuri electrogene mici pentru familii care au nevoie pentru că se întrerupe foarte des curentul și vor ajunge în depozitele din Cernăuți”, a spus Flutur.

El a menționat că a fost și el miercuri la depozitul din Cernăuți și a văzut care sunt nevoile.

„Mulțumesc foarte mult pentru solidaritatea internațională de care se dă dovadă.  Mulțumesc ONG-urilor pentru efort. Astăzi așteptăm și alte convoaie să treacă”, a spus Flutur.

El a arătat că ruta dintre  PTF Siret și Cernăuți este un culoar umanitar pe unde se transportă ajutoare necesare ucrainenilor afectați de agresiunea armată.

Viceguvernatorul regiunii Cernăuți, Artur Muntean, prezent în PTF Siret, a mulțumit tuturor celor care ajută Ucraina în această situație foarte grea.

„Mulțumim Europei și Crucii Roșii că ajută pentru că înseamnă foarte mult pentru noi”, a spus Muntean.

Silviu Lefter, reprezentant al Crucii Roșii România a declarat că există o implicare foarte puternică a organizațiilor Crucii Roșii și că după ce ieri au trecut spre Ucraina trei TIR-uri trimise de Semiluna Roșie din Turcia, joi este un convoi cu șapte TIR-uri ale Crucii Roșii din România și patru TIR-uri de la Crucea Roșie Italia.

„Ne mobilizăm. Suntem permanent în contact cu societățile naționale de Cruce Roșie. Toți sprijinim cauza poporului ucrainean”, a spus Lefter.


Intră acum și în grupul de