Casa salvata de pompierii militari si civili, la Baia


Intră acum și în grupul de

Pompierii au reuşit să salveze luni, după-amiază casa unui cetăţean din localitatea suceveană Baia, a cărui gospodărie a luat foc de la un scurtcircuit electric. Potrivit cpt. Emilian Ţehaniuc din cadrul ISU „Bucovina” Suceava, incendiul a fost anunţat prin serviciul 112 la ora 18:11, astfel că Detaşamentul de Pompieri Fălticeni împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Baia au intervenit cu două autospeciale şi o motopompă pentru localizarea şi stingerea incendiului izbucnit la gospodăria lui Gheorghe G., din satul Baia.

Când echipajele de pompieri au ajuns la faţa locului ardea adăpostul de animale existând pericolul de propagare la casa de locuit şi alte anexe gospodăreşti învecinate.

Incendiul a fost lichidat la ora 20.50, dar au ars adăpostul de animale pe o suprafaţă de aproximativ 140 mp, circa 7 tone furaje, 1,5 tone grâu, un atelaj hipo.

Din primele cercetări a rezultat că incendiul a fost iniţiat din cauza unui scurtcircuit produs în instalaţia electrică, ce prezenta siguranţe supradimensionate, a anexei gospodăreşti.
„Prin eforturile conjugate ale pompierilor militari şi civili, s-a reuşit salvarea locuinţei proprietarului şi a celorlalte anexe gospodăreşti” a precizat cpt. Ţehaniuc, cu menţiunea că nu s-au înregistrat victime omeneşti.


Intră acum și în grupul de