VIDEO//Ajutoare umanitare colectate din România și depozitate la Cernăuți, trimise cu trenul spre locuitorii din Harkov


Intră acum și în grupul de

Autoritățile din Cernăuți unde se colectează ajutoarele umanitare provenite din România au trimis un tren cu ajutoare spre Harkov zonă unde populația este afectată puternic de agresiunea militară declanșată săptămâna trecută.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat vineri că o parte din ajutoarele colectate din România și care au trecut prin Vama Siret fiind depozitate în centrul special amenajat din Cernăuți au fost urcate într-un tren cu destinația Harkov unde populația este greu încercată de război.

El a spus că au fost trimise spre persoanele în nevoie alimente, îmbrăcăminte, medicamente și diverse alte bunuri necesare populației.

De subliniat este că președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a apreciat eforul românilor de a sprijini populația ucraineană.

„Românii au oferit un exemplu atât de emoționant pentru restul lumii. Când a început războiul, românii au venit într-un număr impresionant de mare la punctul de trecere a frontierei Vama Siret pentru a-i primi pe refugiați cu alimente, apă, pături și lapte praf pentru bebeluși. Oamenii își deschid porțile familiilor ucrainene, colectează ajutoare și strâng fonduri pe platformele de comunicare socială”, a spus președintele Comisiei Europene.

Ea a subliniat că România a furnizat și medicamente Ucrainei.

„Sunteți un exemplu elocvent de solidaritate europeană și doresc să vă felicit și să vă mulțumesc pentru toate aceste gesturi”, a declarat von der Leyen.


Intră acum și în grupul de