USV anunță că studenții refugiați din Ucraina pot continua studiile la Suceava. Cei care nu știu româna se pot înscrie la cursurile din anul pregătitor de limba română

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava a anunțat, vineri, că primește studenți din Ucraina, refugiați în România din cauza războiului, în vederea continuării studiilor la USV.

Aceștia pot opta pentru oricare dintre programele de studiu aflate în prezent în oferta educațională a USV.

În cazul tinerilor care nu stăpânesc limba română, aceștia vor avea posibilitatea să se înscrie la cursurile din anul pregătitor de limba română, iar după promovarea anului pregătitor, ei vor putea continua studiile la oricare dintre programele de licență existente în USV.

„Studenții sau studenții doctoranzi refugiați din Ucraina se pot înscrie începând din actualul semestru și fără a prezenta acte de studii, urmând ca acestea să fie aduse până la finalizarea studiilor în România. În situația în care aceste documente nu pot fi recuperate din cauza efectelor războiului sau a contextului politico-militar, se va proceda la echivalarea studiilor în sistem nonformal sau informal, așa cum prevede legislația europeană și națională”, a precizat USV.

Totodată, USV îi asigură pe tinerii refugiați care vor alege să își continue studiile la Suceava că USV va întreprinde toate eforturile necesare pentru ca integrarea lor în mediul academic sucevean să fie una rapidă și reușită.

Mai mult, aceștia vor beneficia atât de resursa umană de înaltă calitate, cât și infrastructura dotată la standarde europene, în așa fel încât parcursul lor academic la USV să fie unul de succes.