Gheorghe Flutur: Se lucrează la schița Centrului logistic european de ajutor umanitar de lângă Aeroport. În zonă vor fi amenajate în regim de urgență două noi drumuri spre Burdujeni și Dumbrăveni și sens giratoriu pe DN 29  


Intră acum și în grupul de

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că a organizat deja, sâmbătă și duminică, două întâlniri cu specialiști în vederea realizării proiectului centrului logistic european de ajutor umanitar pentru Ucraina care se va înființa în zona Parcului Industrial Bucovina de lângă Aeroportul Suceava.

El a spus că la aceste discuții a fost prezent reprezentantul IGSU, primarii din Salcea, Adâncata, Dumbrăveni, arhitectul șef, șeful Parcului Industial, șeful Aeroportului și Direcția Județeană de Drumuri și Poduri Suceava.

Flutur a precizat că în primul rând s-a discutat despre realizarea a două drumuri de acces, unul dinspre Dumbrăveni pe lângă gardul perimetral al Aeroportului, iar al doilea de la Parcul Industrial spre Burdujeni.

„Urmează să fie trasate aceste drumuri și voi cere procedură de urgență la Guvern pentru realizarea lor”, a spus președintele Flutur.

Totodată, urmează să fie realizat un sens giratoriu pe drumul național la intrarea pe drumul județean spre Aeroport.

Gheorghe Flutur a menționat că urmează să fie construite, în etape, hale mari pentru depozitarea ajutoarelor trimise în condițiile în care acum sunt 8 hale cu 2000 de mp, iar în centrul expozițional mai pot fi depozitate materiale pe circa 1500 de mp, dar că nu este suficient.

În aceste condiții vor fi realizate platforme betonate și hale mari.

Președintele Flutur a menționat că luni vor ajunge la Suceava și reprezentanții  ai Autorității Aeronautice Române care să avizeze construcția halelor întrucât în zona Aeroportului este un regim de înălțime restricționat, dar și cei de la CNAIR în vederea realizării sensului giratoriu de pe DN 29.

„Începem să elaborăm schița acestui centru logistic pe care să o prezentăm Comisiei Europene”, a mai spus Flutur.

El a menționat că această schiță va fi făcută cât de repede, și a menționat că are tot sprijinul Guvernului pentru ca acest centru logistic european să fie organizat cât mai repede.

„Pentru început avem noi ceva spații disponibile pentru depozitarea de materiale, dar în paralel trebuie să începem și construcția de noi hale”, a precizat Flutur.


Intră acum și în grupul de