Primele TIR-uri cu ajutoare la Centrul logistic european de la Aeroportul Suceava vin în această săptămână. Gheorghe Flutur a cerut responsabililor să asigure fluidizarea circulației


Intră acum și în grupul de


Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că primele TIR-uri cu ajutoare care vor fi duse la Centrul logistic european de ajutor umanitar de la Aeroportul Suceava vor începe să vină din această săptămână și a solicitat primarilor să asigure fluidizarea circulației.

Flutur a spus că de la primele ore ale dimineții a avut ședința de lucru pentru pregătirea înființării în zona Parcului Industrial „Bucovina” de lângă Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava a Centrului logistic european de ajutor umanitar pentru Ucraina.

El a spus că a fost prezenți reprezentatul Inspectoratul General pentru Situații de Urgență(IGSU), Autoritatea Aeronautică ROMATSA, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), primarii din zonă, prefectul judeţului Suceava și reprezentanții Consiliului Judeţean Suceava.

În cadrul ședinței specialiștii au prezentat ceea ce au lucrat duminică pentru cele două variante de drumuri noi, unul dinspre municipiul Suceava (5,4 km), zona Burdujeni, strada Plevnei, care să meargă spre Aeroportul Internațional “Ștefan cel Mare” Suceava pe teritoriul municipiului Suceava, orașului Salcea și comunei Adâncata, iar al doilea drum este spre comuna Dumbrăveni, ieșire directă spre Botoșani (3,4 km).

„Am cerut amenajarea intersecției DN 29 cu drumul care duce la aeroport și un giratoriu mare în Aeroport care să fluidizeze traficul de tiruri către Parcul Industrial “Bucovina” și către Aeroport, care vor trebui amenajate urgent”, a spus Flutur.

El a menționat că luni sunt așteptați specialiştii de la Bucureşti pentru a hotărî conceptul Centrului logistic unde se vor instala mai multe corturi, urmând ca în această săptămână să ajungă primele tiruri cu ajutoare  care să fie depozitate în halele existente din Parcul Industrial “Bucovina”.

„Am rugat pe cei de la Drumuri Naţionale, Poliția Rutieră și primăriile să aibă în vedere asigurarea fluidizării traficului, având în vedere numărul mare de tiruri ce vor veni spre Aeroport”, a spus Flutur.


Intră acum și în grupul de