Ministerul Apărării dezminte existența unor ordine de încorporare. E un document fals creat să manipuleze și să creeze panică


Intră acum și în grupul de

Ministerul Apărării Naționale a anunțat, luni, că a aflat de existența a încă unui document fals creat cu intenția de a manipula și a crea panică.

Potrivit MApN acest document fals provine din județul Vâlcea.

„Documentul din imagine, fals de la un capăt la altul, se pretinde a fi un așa-zis „ordin de încorporare” emis de Centrul Militar Județean. Nimic din ceea ce se poate citi în acest document nu corespunde realității”, arată MApN.

Totodată, ministerul menționează că a sesizat autoritățile competențe pentru investigarea acestui fals, creat cu intenția evidentă de a manipula și crea panică.

„Dacă primiți așa ceva prin poștă, în primul rând sunați și anunțați la Centrul Militar Județean/ Biroul de informare Recrutare din zona dumneavoastră, la numerele de telefon disponibile aici: https://www.recrutaremapn.ro/contactbir.php

În al doilea rând, pentru a nu contribui la propagarea neintenționată a acestor dezinformări în mediul online, va sfătuim să evitați fotografierea și împărtășirea acestora chiar și cu cercul apropiat de prieteni”, a menționat MApN.


Intră acum și în grupul de