Flutur: În regiunea Cernăuți sunt foarte mulți refugiați și au urgent nevoie de 5.000 de paturi echipate pentru a le amplasa în sălile de sport


Intră acum și în grupul de

Problematica majoră pentru autoritățile sucevene în această perioadă este de a organiza cât mai repede Centrul logistic european pentru ajutoare umanitare și de a reuși să trimită în regiunea Cernăuți în cel mai scurt timp materialele necesare pentru refugiați.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, marți, în PTF Siret că în cursul după amiezii urmează să aibă o întâlnire cu  ambasadorul Ucrainei în România și cu guvernatorul din Cernăuți privind activitatea de ajutorare.

El a spus că autoritățile din Cernăuțui au cerut urgent 5.000 de paturi echipate complet care să fie montate în sălile de sport din Cernăuți pentru că sunt foarte mulți refugiați veniți și nu au unde dormi.

Totodată, aceștia au cerut și lenjerie de corp groasă pentru iarnă care să fie distribuită refugiaților.

„Ne organizăm cu convoaiele de ajutoare umanitare. Pentru a fi mai eficienți am cerut celor din Cernăuți să însoțească toate convoaiele până în orașul Cernăuți ca să nu rămână pe drum sau blocate în trafic”, a spus Flutur.

În paralel se lucrează pentru operaționalizarea Centrului logistic european pentru ajutoare umanitare care se înființează în apropierea Aeroportului Suceava în spațiul Parcului Industrial Bucovina.

Gheorghe Flutur a spus că miercuri este așteptat, la Suceava, Janez Lenarčič, comisarul european pentru Protecție Civilă și Acțiuni Umanitare Europene.

Totodată, au fost identificate și soluții pentru două drumuri noi spre Aeroportul Suceava unul dinspre Burdujeni și altul dinspre Dumbrăveni pentru că actuala cale de acces este insuficientă și că urmează să fie realizat un sens giratoriu în zona aeroportului și încă un sens giratoriu sau o bandă suplimentară pe DN 29 la intersecția cu drumul județean spre aeroport.

„E foarte multă treabă”, a spus Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de