Comisarul european pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarčič,  vine la Suceava la operaționalizarea Centrului logistic european pentru ajutoare umanitare din Suceava


Intră acum și în grupul de
Foto credit  OSCE/Susanna Lööf

Centrul logistic european pentru ajutoare umanitare din Suceava devine funcțional de miercuri.

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, cpt. Alin Găleată, a anuțat că în această după-amiază în Centrul logistic european va ajunge primul transport cu medicamente și produse de strictă necesitate.

La această activitate vor fi prezenți Janez Lenarčič, Comisarul European pentru gestionarea crizelor, Fabrizio Curcio, șeful Departamentului de Protecție Civilă, structură din cadrul Președinției Consiliului de Miniștri din Italia și secretarul de stat Raed Arafat, șeful DSU.

În ultimele zile președintele Consiliului Județean Suceava împreună cu reprezentanți ai IGSU și ai autorităților locale sucevene au stabilit modul în care va funcționa acest Centru logistic european care va fi organizat în zona Parcului Industrial Bucovina de lângă Aeroportul Suceava.

Președintele Flutur a arătat că pe lângă spațiile actuale de depozitare urmează să fie construite, în etape noi hale de depozitare și a precizat că va fi necesară și construirea a două noi căi de acces spre acest centru logistic, una dinspre Burdujeni spre Aeroport și o alta de la Dumbrăveni spre Aeroport.

Totodată, va fi necesară amenajarea intersecției de pe DN 29 cu drumul județean care face legătura cu Aeroportul și se impune și realizarea unui sens giratoriu în zona aeroportului pentru ca TIR-urile să poată întoarce.


Intră acum și în grupul de