Ion Lungu spune că potențiala  aglomerare a circulației în oraș generată de hub-ul umanitar de la Aeroport determină grăbirea finalizării rutei alternative Suceava-Botoșani și construirea drumului Burdujeni-sat-Aeroport


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că grăbește finalizarea tronsonului al doilea al rutei alternative Suceava-Botoșani de pe strada Apeductului și că Primăria Suceava se va asocia cu CJ Suceava pentru construirea drumului de la Burdujeni-sat spre Aeroportul Suceava, în condițiile în care traficul rutier va fi afectat de creșterea numărului de autocamioane care vor veni să depoziteze ajutoare la Centrul logistic european pentru ajutoare umanitare înființat în zona Parcului Industrial Bucovina.

Ion Lungu a spus că se preconizează ca până la sfârșitul lunii iunie să fie finalizat tronsonul al doilea al ruteri alternative Suceava-Botoșani.

„Se lucrează la terasamentul rutei și al trotuarelor.Totodată se lucrează la devierea conductei de gaz metan. S-a finalizat lucrarea de deviere a magistralelor de termificare și urmează să se cupleze noile instalații când se oprește furnizarea căldurii în oraș”, a spus Lungu.

El a menționat că este finalizată în proportie de 80 % canalizarea pluvială.

„Când se pornesc stațiile de asfalt, sperăm până la sfârșitul lunii martie, să turnăm primul strat de asfalt. S-au vărsat banii în cont pentru expropieri, în valoare de 349.021 lei, iar în  perioada următoare cetățenii care au fost expropriați pentru acest tronson vor primi banii”, a spus Lungu.

El a arătat că potențiala  aglomerare a circulației în orașul nostru și datorită hub-ului umanitar pentru Ucraina de la Aeroport obligă municipalitatea să dea cât mai repede în funcțiune acest tronson.

Ion Lungu a apreciat că prin înființarea Centrului logistic european apare o problemă suplimentară pentru Suceava ca și trafic, ca și circulație.

Primarul a spus că tocmai de aceea a avut, luni, o discuție cu președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, cu primarii din Adâncata, Salcea și Dumbrăveni în vederea realizării unei variante auxiliare de acces spre Aeroport.

Aceasta rută începe de pe strada Plevnei din Burdujeni-sat, trece pe lângă imașul din zonă până la întâlnirea cu localitățile Salcea și Adâncata.

Pe teritoriul municipiului Suceava drumul are o lungime de 2,5 kilometri care trebuie asfaltată, iar municipiul Suceava se va asocia cu CJ Suceava pentru a face cât mai repede acest drum.

„Venind foarte multe mărfuri vor circula foarte multe TIR-uri și se va aglomera drumul DN 29 la intrarea în municipiul Suceava.Deja s-a demarat licitația pentru studiul de fezabilitate”, a spus Lungu.


Intră acum și în grupul de