Programul Serviciului de Pașapoarte Suceava a fost prelungit până la ora 20:00. Sâmbăta se va lucra între orele 8:00- 12:00

Urmare a creșterii, în ultima perioadă, a numărului de cereri pentru eliberarea pașapoartelor, la nivelul Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte Suceava s-a decis prelungirea programului de lucru cu publicul, anunță Prefectura Suceava.

Astfel, în perioada 10.03.2022 – 31.03.2022,  programul de lucru cu publicul va fi între orele 08.00 – 20.00, de luni până vineri, iar în zilele de sâmbătă, între orele 08.00- 12.00, atât pentru activitățile de preluare a cererilor pentru eliberarea pașapoartelor simple electronice, respectiv a pașapoartelor simple temporare, cât și pentru eliberarea acestora.

Prefectura Suceava reamintește că programările pentru pașapoarte se fac online, pe portalul epasapoarte.ro.

„În situația în care cetățenii nu identifică locuri disponibile pentru programare în perioada dorită, aceștia pot verifica disponibilitatea la alte structuri teritoriale de pașapoarte. Adresăm rugămintea cetățenilor care au efectuat o programare și nu se mai pot prezenta pentru depunerea cererii de eliberare a documentului de călătorie, să anuleze programarea respectivă, prin accesarea butonului ”Anulează programare” din e-mail-ul de confirmare”, a transmis Prefectura Suceava.

Sursa citată menționează că, întrucât aplicația de programare on-line este accesată în prezent de un număr mare de solicitanți, există posibilitatea ca timpii de răspuns să fie mai mari decât media obișnuită.

„Pentru evitarea deplasării la sediul Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte în vederea ridicării pașaportului simplu electronic, recomandăm cetățenilor să solicite, odată cu depunerea cererii, expedierea documentului de călătorie la domiciliul sau reședința titularului”, a mai informat Prefectura Suceava.