Comercianții din România fac apel la chibzuință pentru ca fiecare cetățean să aibă acces nemijlocit la produsele de bază după ce s-a constatat o creștere a cererii pentru produse alimentare de bază


Intră acum și în grupul de

Asociația Marilor Rețele Comerciale din România (AMRCR) a atenționat printr-o declarație de presă ca populația să efectueze cumpărături cu responsabilitate și chibzuință după ce s-a constatat o creștere a cererii pentru unele produse alimentare de bază, cu precădere pentru cele neperisabile.

„Toate magazinele alimentare sunt deschise și funcționează normal, conform programului. Personalul lucrează la asigurarea ritmicității optime în aprovizionare. Transmitem un mesaj general de responsabilitate și chibzuință în efectuarea cumpărăturilor pentru a putea asigura o aprovizionare echilibrată a tuturor cetățenilor și pentru a evita risipa alimentară”, se arată în comunicat.

Asociația reiterează mesajul către consumatori să abordeze o atitudine responsabilă și să nu achiziționeze mai mult decât cantitățile necesare consumului zilnic, astfel încât să evite să transforme stocurile acumulate individual într-un caz nejustificat de risipă alimentară și pentru a putea ca fiecare cetățean să aibă acces nemijlocit la produsele de bază.

„Comparativ cu perioade anterioare, se constată o creștere a cererii pentru unele produse alimentare de bază, cu precădere pentru cele neperisabile. Marile Rețele Comerciale depun toate eforturile pentru asigurarea continuității procesului de aprovizionare a populației”, se arată în comunicat.

Mai mult, se menționează că magazinele pot lua măsuri punctuale și temporare de limitare a cantității comercializate pentru anumite produse, în scopul descurajării speculei precum și asigurării aprovizionării echilibrate a întregii populații.


Intră acum și în grupul de