Un sfert din cei aproape 400.000 de ucraineni care au intrat în țară de la începerea războiului au trecut prin PTF Siret

Un sfert din cei aproape 400.000 de cetățeni ucraineni care au intrat în România de la începutul războiului din Ucraina au trecut prin Punctul de Trecere a Frontierei Siret.

Potrivit Poliției de Frontieră Română, de la declanşarea acestei crize, până la data de 12.03.2022, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 397.542 cetăţeni ucraineni.

Purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar șef Ilie Poroch-Serițan, a declarat că în perioada 24 februarie și până duminică la ora 09:00, au intrat în țară prin P.T.F. Siret un număr de aproximativ 122.000 persoane din care 92.700 cetățeni ucraineni și peste 15.700 de autovehicule.

În cursul zilei de sâmbătă, pe la frontiera cu Ucraina au intrat în Romania 7.203 cetăţeni ucraineni (în  creștere cu 8,7%) din care 4.448 de ucraineni prin PTF Siret, iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 7.789 cetăţeni ucraineni (în scădere cu 2,6 %).

Poliția de Frontieră Română menționează că în prezent, controlul de frontieră la intrarea în România  prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislației naționale și comunitare, arterele de control fiind acoperite cu poliţişti de frontieră români până la capacitate maximă.

„Măsuri similare de întărirea controlului și supraveghere sporită au fost dispuse şi la frontiera terestră, fiind suplimentate echipajele care derulează misiuni în zonele de responsabilitate. Se acționează în sistem integrat cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, în vederea unui schimb operativ de date și informații, precum și de adoptare în comun a măsurilor necesare pentru gestionarea cazurilor apărute”, a transmis Poliția de Frontieră Română.