O femeie din Rusia, căutată din 2018 de autoritățile ruse pentru participare la o grupare armată ilegală, a fost depistată în PTF Siret și arestată provizoriu


Intră acum și în grupul de

O femeie în vârstă de 36 de ani din Federația Rusă, Amina Gerikhanova, căutată prin Interpol din 2018 a fost depistată, vineri seara în PTF Siret.

Purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar șef Ilie Poroch-Serițan, a declarat că vineri seara, la ora 19:00, pe sensul de intrare în țară la PTF Siret, polițiștii de frontiera au depistat, la controlul efectuat asupra unui autocar cu pasageri care se deplasa pe ruta Ucraina-Turcia, o femeie, cetățean Federația Rusă,  în vârstă de 36 de ani, pe numele căreia era emis un mandat internațional de arestare de către Interpol.

În urma celor constatate, femeia a fost predată Serviciului Investigații Criminale din cadrul IPJ. Suceava în vederea punerii în aplicare a măsurilor legale.

Femeia a fost prezentată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava în fața judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Curții de Apel Suceava solicitând arestarea provizorie în caz de urgență a persoanei extrădabile Amina Gerikhanova, faţă de care autorităţile judiciare din Rusia au dispus transmiterea difuziunii din data de 24.04.2018 emisă de Interpol Moscova, prin care s-a solicitat arestarea în vederea extrădării, în baza mandatului de arestare emis la data de 27.03.2018 de Tribunalul districtual Oktyabrsky, Grozny, Rusia.

Curtea de Apel Suceava a dispus arestarea provizorie pe o durată de 15 de zile, începând cu data de 12.03.2022 şi până la data de 26.03.2022, inclusiv, a persoanei extrădabile Gerikhanova Amina, faţă de care autorităţile judiciare din Rusia au dispus transmiterea difuziunii din data de 24.04.2018 emisă de Interpol Moscova, pentru săvârșirea infracțiunii de participare la grupare armată ilegală din Codul penal rusesc.

Femeia a fost depusă în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul IPJ Suceava.

Curtea de Apel Suceava a fixat data de 24 martie ca termen pentru a stabili dacă sunt îndeplinite condițiile extrădării.


Intră acum și în grupul de