Flutur: Estimăm că sunt circa 15.000 de refugiați din Ucraina în județ și am solicitat AJOFM să înceapă recrutarea de forță de muncă din rândul imigranților


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, duminică, după ședința Comandamentului organizat în Vama Siret că se estimează că în județul Suceava sunt, în aceste zile, circa 15.000 de cetățeni ucraineni refugiați din fața războiului și a arătat că pe lângă faptul că în încurajează pe copiii ucraineni să meargă la școală, a solicitat și AJOFM Suceava să înceapă recrutarea de forță de muncă din rândul imigranților.

Flutur a spus că în cadrul Comandamentului din Vama Siret a cerut celor de la Drumurile Naționale ca de urgență să instaleze indicatoare rutiere în limba ucraineană pe traseele spre interiorul României, atât pe Drumul European E 85 cât și pe DN 17 spre Ardeal, urmând să fie amplasate astfel de indicatoare și pe drumurile județene din zona Siret.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, în direct din vama Siret

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, în direct din vama Siret

Publicată de NewsBucovina.ro pe Duminică, 13 martie 2022

De asemenea, el a cerut indicatoare în limba ucraineană spre Aeroportul Suceava, spre Spitalul Județean Suceava și spre obiective turistice mari.

„Am discutat cu cei de la AJOFM Suceava să înceapă recrutarea de forță de muncă din rândul imigranților care doresc să lucreze în județul Suceava, în diverse meserii, atât femei cât și bărbați, în domeniul turismului, în domeniul hotelier, dar și în construcții pentru că pregătim sezonul de primăvară. Ne organizăm și avem nevoie de forță de muncă și să le oferim pe lângă școala pentru copii”, a spus Flutur.

El a menționat că a cerut ISJ Suceava să intensifice apelurile pentru copiii care vor să meargă la școală precizând că în județ sunt 13 școli cu predare în limba ucraineană.

„Încercăm să venim în întâmpinarea imigranților cu tot ceea ce trebuie. În fiecare zi apar elemente noi. Ne pregătim și pentru situații în care vor veni și mai mulți”, a spus Flutur.

Președintele Gheorghe Flutur a mai spus că se estimează că pe teritoriul județului Suceava au rămas circa 15.000 de ucraineni dintre cei care au intrat în România în ultimele două săptămâni.


Intră acum și în grupul de