Un bărbat din Kiev s-a deghizat în femeie și a încercat să ajungă în PTF Siret. Nu i-au ajutat nici machiajul și nici peruca fiind depistat la controlul de frontieră din Porubne


Intră acum și în grupul de

Un bărbat de 30 de ani din Kiev purtând o perucă și fiind machiat deghizat în femeie a încercat să iasă prin punctul Porubne-Siret de pe teritoriul Ucrainei și să intre în România. El a încălcat astfel legea marțială care prevede că bărbații cu vârste între 18 și 60 de ani nu au voie să părăsească teritoriul național.

Bărbatul și-a luat copilul minor și la controlul de frontieră de la Porubne a dat pașaportul soției, dar inspectorul de la frontieră și-a dat seama imediat de situație, iar pe kievean nu l-au ajutat nici machiajul și nici peruca, precizează oficialii serviciului de frontieră ucraineni.

Acum bărbatul este cercetat pentru „Evitarea apelului la mobilizare”.

Alți 11 refugiați au fost reținuți de polițiștii de frontieră din Mogiliv-Podilsky din regiunea Vinnitsa. Ucrainenii au venit din diferite regiuni ale Ucrainei și și-au propus să ajungă în Moldova pe Nistru, evitând punctele de control și sunt cercetați pentru traversare ilegală sau tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat a Ucrainei.


Intră acum și în grupul de