Casele distruse de ape din judetul Suceava incep sa fie gata refacute


Intră acum și în grupul de

Prefectul judetului Suceava, Sorin Arcadie Popescu, a anuntat că 50 din cele 150 de case care se reconstruiesc în judeţul Suceava după inundaţiile devastatoare din luna iunie a acestui an, au deja acoperişul montat, iar alte 50 de case au zidăria finalizată şi urmează să li se monteze acoperişul.

Prefectul a mai menţionat că în acelaşi timp lucrările au fost finalizate la mai mult de jumătate din cele 1.187 case ce necesitau reparaţii de urgenţă. Potrivit lui Sorin Popescu sunt asigurate materialele de construcţii necesare atât pentru reparaţii cât şi pentru reconstrucţia caselor, iar lucrările se fac în regie proprie.

El a arătat că în urma eforturilor depuse de autorităţi şi de oameni, un număr de 15 case urmează să fie date în folosinţă în următoarele două săptămâni. Prefectul a mai spus că la casa femeii din Dărmăneşti, vizitată de premierul Emil Boc, care a primit prima autorizaţie de reconstrucţie lucrările sunt aproape finalizate şi că se lucrează la finisarea interioarelor.

Premierul i-a promis la acea vreme proprietarei, Elisabetei Cozariuc, a cărei casă a fost distrusă de inundaţii şi care a primit prima autorizaţie de construcţie a locuinţei, pe un nou amplasament, că va veni la sfinţirea casei sale, sperând ca acest lucru să se întâmple la toamnă.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că joi, 16 septembrie CJ va aproba în şedinţă extraordinară, modul în care vor fi distribuite fondurile de 4 milioane de lei alocate de Guvern pentru îndepărtarea efectelor inundaţiilor, dar şi banii ce au fost donaţi Consiliului de către cei de la Romgaz şi Complexul Energetic Turceni.

Pagubele produse de inundaţiile de la sfârşitul lunii iunie în judeţul Suceava se ridică la peste 357 de milioane de lei (peste 83 milioane de euro) potrivit unui raport al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava.


Intră acum și în grupul de