Un tânăr din Cernăuți închiria fictiv locuințe refugiaților folosind servicii on line. După ce încasa banii în avans nu mai răspundea mesajelor


Intră acum și în grupul de

Un tânăr din Cernăuți a fost reținut de polițiști pentru că ar fi înșelat refugiați că le închiriază o locuință, dar după ce încasa avansul nu mai răspundea la mesaje, a anunțat, luni, Poliția Națională din Ucraina.

Potrivit Poliției Naționale Ucrainene, un locuitor al regiunii Cernăuți a vrut să se îmbogățească ilegal în urma invaziei rusești și a profitat de cererea uriașă de imobiliare, oferind locuințe fictive unor persoane din Kiev și Harkov care voiau să se refugieze în zona Cernăuți pentru a scăpa de bombardamentele din zonele lor.

Polițiștii au stabilit că pe una dintre rețelele sociale acesta a postat anunțuri de închiriere a unui apartament, iar după ce a încasat o sumă de bani nu a mai răspuns celor care doreau închirirea.

După efectuarea unei anchete complexe polițiștii Secției de Investigații Criminale din regiunea Cernăuți au depistat un tânăr de 29 de ani, dar au identificat și victimele.

Astfel, în cursul anchetei prejudiciare, angajații poliției au constatat că bărbatul ar fi plasat informații pe serviciul de publicitate online despre presupusa închiriere a apartamentului.

El a atașat fotografii cu locuința altcuiva la anunțul specificat. Vorbind cu cei dispuși să închirieze o locuință, acesta a cerut o anumită sumă de bani în contul său, iar după ce a primit banii, bărbatul nu a mai răspuns apelurilor și mesajelor celor care voiau locuințe.

Până în prezent au fost identificate două persoane înșelate, din Kiev și Harkov.

Tânărul a despăgubit deja respectivele persoane.

În prezent poliția face cercetări penale și urmează să stabilească măsura preventivă pe care o va lua față de suspect.

Poliția ucraineană recomandă refugiaților care caută locuințe să contacteze voluntarii sau autoritățile din zonele spre care se îndreaptă și să facă plata doar după ce verifică locuința și actele proprietarului.

Bărbatul riscă până la trei ani de închisoare pentru acțiuni frauduloase.


Intră acum și în grupul de