SJU Suceava anunță că asigură tratament de ultimă generație pentru pacientele cu cancer de sân. 30 de paciente din România, cu precădere la Suceava, vor fi parte a unui studiu mondial al unui tratament cu rezultate foarte încurajatoare


Intră acum și în grupul de

În cadrul Spitalului Județean de Urgențe ” Sf. Ioan cel Nou ” Suceava, există posibilitatea tratamentului multidisciplinar al cancerului de sân, anunță instituția spitalicească suceveană.

Potrivit unui comunicat al SJU Suceava, cu precădere în ultimii doi ani, pacientele diagnosticate cu cancer mamar beneficiază de tratament de ultimă generație, atât pe plan oncologic cât și chirurgical, pornind de la stabilirea diagnosticului ( prin core-biopsy simplă sau ecoghidată, proceduri minim invazive, posibilitatea tehnicii ganglionului santinelă prin noul serviciu de medicină nucleară ), tratamente oncologice inovatoare precum și intervenții chirurgicale complexe la nivelul glandei mamare.

Pentru pacientele cu cancer de sân primar, cu risc înalt, în momentul de față există o oportunitate legată de posibilitatea de a primi tratament imunooncologic preoperator, în asociere cu chimioterapie neoadjuvantă și postoperator cu terapie endocrina adjuvantă, arată sursa citată.

SJU Suceava menționează că în momentul de față, se află în derulare un studiu pe această categorie de pacienți, studiu avizat favorabil de Comisia Națională de Bioetică a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale.

„Rezultatele preliminare sunt foarte încurajatoare, constatându-se un răspuns foarte bun și dispariția cvasicompletă a celulelor tumorale la două paciente. Se estimează că un număr de aproximativ 1200 de paciente la nivel global vor participa la acest studiu și aproximativ 30 dintre acestea în România și cu precădere la Suceava”, mai arată SJU Suceava.

Din echipa multidisciplinară de la Suceava fac parte dr. Doina Motan (oncologie), dr. Bogan Găinaru și dr Lucian Leneschi ( chirurgie generală), Dr. Cătălin Lulciuc (radiologie intervențională), precum și dr. Andreea Botezan, dr. Alexandrina Pascal, dr. Luminița Mireanu, dr. Georgiana Ionașcu ( anatomie patologică), existând o strânsă colaborare între aceste discipline.

Dezvoltarea continuă a tratamentelor pentru afecțiunile sânului la nivelul Spitalului Județean Suceava reprezintă un real ajutor pentru pacientele cu acest gen de afecțiuni, care până acum erau nevoite să se adreseze unui centru universitar pentru tratament.

 „Suntem bucuroși că avem sprijin din partea conducerii și că beneficiem de aparatură de ultimă oră și totodată dorim să dezvoltăm pe viitor cât mai mult calitatea actului medico-chirurgical la Suceava și astfel să ne alăturăm centrelor regionale din Moldova pentru a deservi un număr cât mai mare de pacienți”, a declarat dr. Bogdan Găinaru.

Managerul SJU Suceava, dr. Alexandru Calancea, a declarat că unitatea continuă să investească în aparatură medicală nouă.

„Investim tot mai mult în aparatură nouă pentru a ține pasul cu modernizarea medicinei, investim în perfecționarea personalului medical având susținere necondiționata și consistentă din partea Consiliului Județean”, a declarat dr. Alexanru Calancea, managerul Spitalului Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava


Intră acum și în grupul de