50 de elevi refugiați din Ucraina, care  au fost repartizați în unități de învățământ din județul Suceava, vor participa la cursuri ca audienți, cei mai mulți fiind elevi de gimnaziu


Intră acum și în grupul de

Inspectoratul Școlar Județean Suceava a publicat lista unităților de învățământ unde au fost repartizați preșcolari și elevi refugiați din Ucraina. 

Astfel, cei 50 de preșcolari și elevi ucraineni au fost repartizați in 11 unități de învățământ din Suceava, Vicovu de Sus, Sucevița, Rădășeni, Putna, Siret, Ilișești, Brodina, Frătăuții Vechi și Iaslovăț. 

Cei mai mulți elevi ucraineni, 22,au  au fost repartizați la Liceul cu Program Sportiv Suceava. 

Conform ISJ Suceava, 20 de elevi ucraineni vor participa la cursuri în unități gimnaziale ca audienți, alți 9 la cursuri liceale, 10 elevi la cursuri în învățământul primar, iar 11 copii vor merge în Grădinițe.

Ministerul Educației a informat recent că elevii ucraineni sosiți pe teritoriul României vor putea fi înscriși, la cerere, în grupe/ clase/ formațiuni de studiu din unitățile de învățământ ca audienți, în conformitate cu prevederile art125, alin 2) din Regulamentul-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar. 

Ministerul Educației a mai transmis că “elevii ucraineni vor beneficia de cazare gratuită în internatele școlare, alocație de hrană, dreptul la cazarmament, respectiv rechizite, îmbrăcăminte, încălțăminte și manuale”. 

Sursa citată menționează că pentru elevii ucraineni care doresc să învețe limba română, inspectoratele școlare vor crea condițiile necesare și vor asigura resursa umană adecvată solicitării. 

Repartizarea elevilor și preșcolarilor ucraineni în unități de învățământ este realizată de o comisie constituita la nivelul ISJ, formată din inspectorul școlar general, 2 inspectori școlari, 3 cadre didactice și un psiholog/ consilier școlar. 


Intră acum și în grupul de