Primele 1200 de paturi din carton presat făcute de Ambro Suceava au fost trimise la Cernăuți. În regiunea Cernăuți au ajuns până în prezent circa 50.000 de refugiați din alte zone ale Ucrainei


Intră acum și în grupul de

Primele 1200 de paturi din carton presat făcute de Ambro SA Suceava dintr-o comandă de 2000 de astfel de paturi au fost trimise, miercuri, la Cernăuți pentru a fi folosite pentru cazarea refugiaților în săli de sport sau în alte incinte mari.

Inițiativa a apărut în urma unei discuții de săptămâna trecută între președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, și directorul Ambro Suceava, Paul-Henri Kohler după ce Flutur i-a spus directorului Ambro că cei din regiunea Cernăuți au nevoie de un număr mare de paturi pentru cazarea refugiaților.

Vicepreședintele CJ Suceava Niculai Barbă, care a participat la predarea-primirea primului lot de paturi din carton presat a spus că acesta este un sprijin deosebit de important, solicitat de autoritățile ucrainene de la Cernăuți.

Barbă a spus că un necesar pentru cei din regiunea Cernăuți vorbeau de o nevoie de 5000 de paturi, iar acum cele 2000 de paturi din carton ondulat lansate în fabricație sunt pe drum.

„Este un exemplu, este o demonstrație cum totată lumea vine în sprijinul refugiaților. Exemplul celor de la Ambro este continuat și de alte entități, iar ajutoarele continuă să curgă pentru refugiați”, a spus Barbă.

El a subliniat că autoritățile sucevene sunt pregătite cu ceea ce este nevoie să ajute refugiații.

Niculai Barbă a menționat că a început și integrarea refugiaților și că o parte dintre copii deja merg la școală, iar o parte dintre refugiații care doresc să rămână aici încep integrarea în muncă.

Viceguvernatorul regiunii Cernăuți, Arthur Muntean a mulțumit firmei Ambro și autorităților sucevene pentru sprijin.

„Mulțumim că ne-ați dat 1200 de paturi pentru refugiații care vin în Cernăuți. Am primit 50.000 de oameni în regiunea Cernăuți și mai primim 50.000 de oameni”, a spus Muntean.

Directorul Ambro Suceava, Paul-Henri Kohler, a declarat că acum sunt trimise 1200 de paturi, iar vineri se va încărca diferența.

„Am găsit saci de dormit. Este minimum ce putem face ca să putem să ajutăm”, a spus Paul-Henri Kohler.

El și-a exprimat speranța că această agresiune armată se va încheia cât mai repede ca să trecem de aceste evenimente nedorite.


Intră acum și în grupul de