CJ Suceava și Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților intră în parteneriat pentru reabilitarea și restaurarea prin PNRR a șase mănăstiri și patru biserici de lemn. Flutur: Facem un pas important în salvarea, promovarea și punerea în valoare a acestor obiective pe care le are județul Suceava


Intră acum și în grupul de

Consiliul Județean Suceava a aprobat, joi, în ședință de îndată, încheierea unui parteneriat cu Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților în vederea reabilitării și restaurării mai multor biserici și mănăstiri având ca sursă de finanțare Programul Național de Redresare și Reziliență.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că a propus acest parteneriat pentru proiecte care pot fi depuse de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților pe două rute, ruta bisericilor din lemn și ruta mănăstirilor din zona Moldovei și care să fie finanțate prin PNRR.

„Este foarte important pentru județul Suceava, pentru consolidarea acestor mănăstiri, acestor biserici. Unele dintre ele așteaptă de mult finanțare”, a spus Flutur.

El a subliniat că acest parteneriat înseamnă punerea în valoare și mai bine a acestor obiective din punct de vedere turistic.

„Facem un pas important în acțiunea comună cu Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților în salvarea, promovarea și punerea în valoare a acestor obiective pe care le are județul Suceava”, a declarat Flutur.

El a arătat că Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților urmează să depună spre finanțare, în cadrul PNNR, pilonul IV – Coeziunea socială și teritorială, Componenta C11-Turism și cultură, Investiția 1 – Promovarea celor 12 rute turistice/culturale, precum și din alte surse de finanțare, proiecte ce vizează restaurarea obiectivelor de patrimoniu național și UNESCO.

Astfel, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților va propune la finanțare prin PNRR restaurarea ansamblului mănăstirilor Solca, Rîșca, Slatina, Teodoreni, Humorului, Arbore, restaurarea bisericilor de lemn „Sf. Dumitru” Botoșana, a „Sf . Dumitru” Horodnic de Sus, a Bisericii de lemn din Horodnicu de Jos, și a Bisericii de lemn monument istoric „Sf. Nicolae” din Colacu.


Intră acum și în grupul de