Ion Lungu propune ca ambasadorul Franței în România să fie cetățean de onoare al Sucevei. El a făcut anunțul după ce a participat la București la o întâlnire cu aleși locali din Franța


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, joi, după ce a participat la o întâlnire organizată de Ambasada Franței la București între aleși locali din România și Franța pe tema situației din Ucraina că propune ca ambasadorul Franței la București, Laurence Auer, să devină cetățean de onoare al municipiului Suceava.

Lungu a declarat că a participat la Institutul Francez din București la o  întâlnire între aleși locali din România și aleși locali din Franța, iar principala problemă discutată a fost legată de situația din Ucraina, participanții aborând conflictul din Ucraina și consecințele acestuia asupra Europei, dar și despre gestionarea  refugiaților în România și în Franța.

Primarul a subliniat că ambasadorul Franței, Laurence Auer, a mulțumit în plenul reuniunii municipiului Suceava pentru implicarea și ajutorul acordat migranților si  cetațenilor rămași în Ucraina.

„Am avut o scurtă discuție cu doamna ambasador pe tema relațiilor municipiului Suceava cu Franța, despre funcționarea Alianței Franceze la Suceava și asupra relațiilor de colaborare cu orașul înfrățit  Laval din Franța și posibilitatea colaborării și cu alte orașe din Franța. Pentru implicarea doamnei ambasador în realizarea Alianței Franceze la Suceava, pentru implicarea în gestionarea migranților ucraineni (excelența  sa a vizitat săptămâna trecută orașul Suceava și vama Siret) voi propune ca Excelența Sa să fie declarată Cetățean de Onoare al Municipiului Suceava”, a transmis Ion Lungu.

„Sperăm că în urma acestei întâlniri de solidaritate cu Ucraina, cu poporul ucrainean, să putem ajuta cât mai mult poporul ucrainean atât autoritățile locale din Romania cât și cele din Franța”, a spus Lungu.

Primarul a menționat că în timpul petrecut la București a avut discuții pe teme administrative la Compania Națională de Investiții, la Ministerul Finanțelor Publice, la Ministerul Dezvoltării Regionale și al Lucrărilor Publice.


Intră acum și în grupul de