Transport ilegal de lemn depistat în trafic la Mălini. A fost confiscată o cantitate e 22 de mc, autovehiculul folosit a fost indisponibilizat și a fost deschis dosar penal


Intră acum și în grupul de

Garda Forestieră Suceava a anunțat, joi, că pe baza informațiilor deținute la nivelul Gărzii Forestiere Suceava cu privire la transporturi ilegale de materiale lemnoase pe drumurile  publice, a fost verificat, joi, pe raza localității Mălini un autovehicul încărcat cu material lemnos, pentru care nu a fost emis un aviz de însoțire din aplicația SUMAL 2.0.

Cu ocazia verificării încărcăturii de materiale lemnoase s-a constatat faptul că pentru mijlocul de transport a fost emis un aviz de însoțire în data de 16.03.2022, pentru cantitatea de 11,296 mc lemn rotund rășinoase, aviz care a expirat în aceeași zi, la ora 16:22:11.

În urma inventarierii de către delegații Gărzii Forestiere Suceava a întregii cantități de materiale lemnoase, s-a constatat faptul că volumul încărcat pe mijlocul de transport, pentru care nu s-au prezentat documente legale de proveniență nu corespunde cu fotografiile încărcate în aplicația SUMAL 2.0 în data de 16.03.2022, acesta însumând cantitatea de 22,291 mc lemn lucru esență rășinoase. 

Întrucât cantitatea de lemn lucru rășinoase identificată pe mijlocul de transport fără documente de proveniență este de 22,291 mc, potrivit legislației a fost întocmit dosar penal de către lucrătorii de poliție din cadrul IPJ Suceava, pentru săvârșirea infracțiunii de „transportul cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase, în volum de peste 10 mc, neînsoţite de documente specifice de transport”.

Cantitatea de material lemnos de 22,291 mc lemn lucru esență rășinoase, având o valoarea totală de 13018 lei, a fost confiscată și predată în custodie Ocolului Silvic Mălini, iar autoutilitara folosită la săvârșirea infracțiunii în valoare de peste 30.000 euro a fost indisponibilizată.

Inspectorul șef al Gărzii Forestiere Suceava, Mihai Gășpărel, în acest caz se vor continua verificările cu privire la proveniența și trasabilitatea materialului lemnos.

„Garda Forestieră Suceava atrage din nou atenția că faptele ilegale din domeniul forestier sunt şi vor fi drastic pedepsite, în perioada următoare urmând a se intensifica acest tip de controale”, a precizat Gășpărel.


Intră acum și în grupul de