Delegație a Parlamentului European în Vama Siret. Gheorghe Flutur: S-au interesat în special de evidența copiilor refugiați care vin fără însoțitori


Intră acum și în grupul de

O delegație a Parlamentului European a avut, sâmbătă, o întâlnire cu autoritățile județene sucevene în Punctul de Trecere a Frontierei Siret.

Delegația a fost formată din europarlamentarul Dragoș Pîslaru, Președinte al Comisiei de Muncă și Afaceri Sociale și vice-președinte al Intergrupului pentru Drepturile Copilului, Jacob Flardh, secretarul general al organizației neguvernamentale suedeze Chid10 care acționează împotriva traficului de copii și Simona Mortolini, reprezentant Salvați Copiii Italia. Aceștia au fost însoțiți de George Mîndruță, senator USR, Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România, Tana Foarfă, consilier politici economice, cabinet europarlamentar Dragoș Pîslaru la Bruxelles și Daniel Tomoiagă, coordonator birouri locale ale europarlamentarului Dragoș Pîslaru în România.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că parlamentarii europeni s-au interesat de evidența copiilor care au intrat din Ucraina în România și în special a copiilor care nu au însoțitori.

„Noi am avut 24 de cazuri în toată această perioadă. 21 dintre ei au primit documente și au plecat mai departe cu însoțitori, respectând procedurile legale, către alte țări, la rude, acolo unde au solicitat. Bineînțeles, sunt niște proceduri de identificare a familiei, a cunoscuților, însoțitori, ca să ajungă unde trebuie.Trei cazuri sunt la noi în evidență la Protecția Copilului, se bucură de tot tratamentul corespunzător. Deocamdată au optat să rămână aici”, a spus Flutur.

El a menționat că se discută acum de evidența celor care au venit cu alte persoane decât părinții lor și sunt minori și se implementează în aceste zile noile prevederi legale privind înregistrarea lor.


Intră acum și în grupul de