Numărul ucrainenilor care trec prin PTF Siret este în scădere. Gheorghe Flutur: Situația s-a mai calmat, dar ne așteptăm să vină noi refugiați din zonele bombardate


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, sâmbătă, în PTF Siret că numărul de ucraineni care intră în România prin acest punct de trecere a frontierei s-a mai diminuat, dar că în continuare se așteaptă să intre în țară emigranți din zonele bombardate din Ucraina.

Flutur a spus că a avut, sâmbătă, mai multe întâlniri în Vama Siret cu echipa noastră județeană cu Protecția Copilulului, Inspectoratul Școlar Județean, AJOFM, ISU.

„Au apărut de astă noapte noi reglementări în ceea ce privește formularele pentru luarea în evidență a emigranților și cred că vor putea să fie reglementate astăzi-mâine astfel încât oamenii să obțină foarte repede CNP în România să le poată folosi acest act de identitate celor care intră”, a spus Flutur.

El a arătat că acum, în frontieră, lucrurile sunt mult mai calme.

„Informațiile pe care le avem din Cernăuți sunt că sunt destul de mulți copii din orfelinate din zona Mariupol, Nikolaev și alte orașe bombardate care sunt veniți în Cernăuți și probabil că unii dintre ei vor veni în România prin Vama Siret”, a spus președintele Flutur.

El a mai adăugat că autoritățile sucevene pregătesc și noi transporturi de ajutoare umanitare și că sunt și transporturi de la Crucea Roșie Internațională, dar și de la cele din Italia, Turcia sau România.

Flutur a menționat că s-au trimis primele 2000 de paturi din carton ondulat produse de Ambro Suceava, dar că cei din Ucraina cer să fie trimise în perioada următoare mult mai multe paturi din acestea.

„Sperăm să facem față. Ne intersează foarte mult integrarea copiilor la școală și a părinților care doresc să-și caute un loc de muncă în România să venim în întâmpinarea lor”, a concluzionat Gheorghe Flutur.

De menționat este că potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar șef Ilie Poroch Serițan, în cursul zilei de vineri au intrat prin PTF Siret în România un număr de 3.753 persoane din care 3.156 sunt cetățeni ucraineni și 765 autovehicule.

De la începerea agresiunii armate din 24 februarie, au intrat prin PTF Siret 149.973 de persoane din care 116.796 cetățeni ucraineni și  aproximativ 20.525 de autovehicule.


Intră acum și în grupul de