Polițiștii de frontieră din Cernăuți au depistat ucraineni care voiau să-și părăsească țara folosind acte false cumpărate cu mii de euro. Serviciul de Frontieră al Ucrainei atenționează doritorii că depistează toate documente falsificate


Intră acum și în grupul de

Serviciul Național al Poliției de Frontieră al Ucrainei a anunțat, luni, că bărbații care folosesc acte false pentru a ieși din țară sunt depistați de polițiștii de frontieră.

Potrivit sursei citate, numai la sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii de frontieră ai echipei Cernăuți au descoperit acte false ce ar fi fost emise de forțele militare pentru opt bărbați cu vârste între 20 și 54 de ani.

Persoanele care aveau documente false despre neeligibilitatea serviciului militar au recunoscut că au cumpărat de pe internet actele de la persoane care ofereau călătorii garantate în străinătate.

Aceștia au achitat și sume de patru cifre în valută pentru aceste documente.

Serviciul Frontierei de Stat al Ucrainei spune că detectează 100 la sută actele false.

Toate persoanele cu acte false au fost predate Poliției Naționale, unde sunt cercetați pentru folosirea de acte false în vederea evitării mobilizării în condițiile măsurilor prevăzute de legea marțială aflată în vigoare.

Pentru a putea ieși din țară, unii ucraineni au falsificat documente atestând că nu sunt incorporabili, alții au prezentat certificate de deces false ale soțiilor lor, dar sunt și care și-au inventat copii aflați în întreținere.


Intră acum și în grupul de