DSU atenționează că mesajul privind norul toxic care ar veni deasupra României este fals


Intră acum și în grupul de

DSU a atenționat, marți, ca urmare a răspândirii pe canalul WhatsApp a unui mesaj prin care se prezintă că mâine, pe teritoriul României va fi prezent un nor toxic care ar conține sulf, plumb și alte metale grele, format în urma bombardamentelor din Ucraina, vă informăm că informațiile prezentate sunt false și se înscriu în spectrul informațiilor de tip FAKE NEWS.

Conform datelor furnizate de CAMS (Serviciul de Monitorizare a Atmosferei Copernicus), pe parcursul zilei de astăzi și mâine, deasupra României, concentrațiile de monoxid de carbon nu vor avea valori ridicate.

„Ne delimităm ferm de informațiile regăsite în mesajul din imaginea de mai jos care au ca scop precis generarea sentimentului de panică în rândul comunităților.

Vă rugăm să NU DISTRIBUIȚI astfel de mesaje!”, a transmis DSU.

Menționăm că directorul executiv al Agenției pentru Protecția Mediului Suceava, Maria Mădălina Nistor, a transmis, marți, la solicitarea News Bucovina, că în județ nu există depășiri ale poluanților care să afecteze calitatea aerului, aceștia fiind în limite normale.

„Valorile debitului de doza gama din aer sunt monitorizate continuu în stația de monitorizare continuă de la sediul APM Suceava, fiind situate mult sub pragul de atenționare și având niveluri apropiate de cele din perioada similară a anului anterior. De asemenea, valorile activității beta globale, măsurate de stația de supraveghere a Radioactivității Mediului din cadrul APM Suceava la factorii de mediu (aer, apă, depuneri atmosferice, sol) se încadrează în limitele fondului natural de radiații”, a menționat Maria Mădălina Nistor.


Intră acum și în grupul de