Un polițist a împușcat în picior un bărbat în Vatra Dornei. Agresorul, care l-a amenințat pe polițist cu un motoferăstrău în funcțiune, a fost arestat preventiv


Intră acum și în grupul de

Un polițist din Vatra Dornei a împușcat în picior un bărbat care îl amenința și se îndrepta spre el cu un motoferăstrău în funcțiune.

Potrivit Parchetului Judecătoriei Vatra Dornei, marți seara, în jurul orelor 21:40, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, un lucrător de poliţie din cadrul Poliţiei Municipiului Vatra Dornei a fost solicitat să intervină la un scandal care avea loc la un imobil situat pe raza municipiului Vatra Dornei.

Când a ajuns la faţa locului a fost ameninţat cu acte de violenţă de un bărbat aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, în sensul că aceasta avea pornit un motoferăstrău pe care l-a îndreptat ameninţător spre agentul de poliţie.

Lucrătorul de poliţie l-a somat pe agresor să înceteze aceste acțiuni, însă agresorul s-a îndreptat în direcția sa cu motoferăstrăul pornit, motiv pentru care poliţistul a executat cinci focuri de avertisment cu arma din dotare în plan vertical.

Întrucât, agresorul și-a continuat acțiunea violentă de ameninţare şi nu s-a supus somaţiilor, agentul de poliţie a executat un foc asupra membrelor inferioare ale acestuia, rănindu-l în gamba stângă, respectiv i-a provocat o plagă penetrantă prin împuşcare, ulterior fiind transportat la Spitalul Municipal Vatra Dornei, unde s-a constatat că este în afara oricărui pericol.

Pe parcursul urmării penale, prin ordonanţa procurorului s-a dispus măsura reţinerii faţă de inculpat, iar ulterior acesta a fost prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi în cursul zilei de 23.03.2022 cu propunere de arestare preventivă, care a fost însușită de judecător ce a emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.


Intră acum și în grupul de