Un tânăr din regiunea Cernăuți a oferit 200 de euro mită în PTF Porubne-Siret pentru a ajunge în România. Tânărul urmează să fie înrolat în armată și este cercetat pentru dare de mită


Intră acum și în grupul de

Un tânăr de 21 de ani din regiunea Cernăuți a oferit 200 de euro mită pentru a trecere prin PTF Porubne-Siret în România și a evita înrolarea în armată, a informat, vineri, Serviciul de Frontieră al Ucrainei.

 Pe perioada Legii marțiale, plecarea din țară a bărbaților – cetățeni ai Ucrainei cu vârste de la 18 la 60 de ani este interzisă.

Potrivit sursei citate, militarii Detașamentului de Frontieră Cernăuți împreună cu personalul operațional TU DBR (Khmelnytsky) au depistat că la punctul de control Porubne, un tânăr din regiunea Cernăuți  oferit o mită de 200 de euro pentru a intra ilegal în România, încercând să evite să fie înrolat în armata ucraineană.

Tânărul de 21 de ani va fi trimis la biroul de înmatriculare și înrolare militară.

Față de tânăr va fi deschis și un dosar privind infracțiunea de „oferirea, promisiunea sau prestarea unui folos necuvenit unui funcționar”.

De când în Ucraina a fost decretată starea marțială în urma atacului Rusiei, grănicerii ucraineni au reținut 78 de bărbați ucraineni care încercau să treacă ilegal granița în România și Republica Moldova, prin punctele de control din regiunea Cernăuți.

Sursa foto: Serviciul de Frontieră al Ucrainei


Intră acum și în grupul de