Polițiștii suceveni au marcat 200 de ani de la înființarea Poliției Române alături de sute de copii dornici să-i întâlnească pe polițiștii rutieri și de ordine publică, dar și pe „mascații” de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au marcat, vineri, împlinirea a 200 de ani de la înființarea Poliției Române, când în 25 martie 1822, domnitorul Grigore Dimitrie Ghica, domnitor al Ţării Româneşti, înmâna agăi Mihăiţă Filipescu, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Bucureşti, primul drapel al Agiei.

Prin  acest moment aniversar, polițiștii suceveni au comemorat polițiștii eroi căzuți la datorie, recompensând prin avansarea în grad profesional pe cei merituoși și organizând o serie de activități interactive în comunitate.

Cu prilejul Zilei Poliției Române au fost avansaţi în gradul profesional următor înainte de îndeplinirea stagiului minim un număr de 26 de poliţişti. De asemenea, alţi 156 agenţi de poliţie au fost avansaţi în gradul profesional următor la îndeplinirea stagiului minim.

În cursul zilei, pe esplanada Casei de Cultură din centrul municipiului Suceava polițiștii suceveni și–au serbat ziua alături de cei mici, fiind organizată o activitate deosebită, cu participarea a peste 350 de copii, dornici să-i întâlnească pe polițiștii rutieri și de ordine publică, dar și pe „mascații” de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale.

Micii oaspeți au fost încântați de tehnica și dotările luptătorilor, au fost dornici să vadă îndeaproape motocicletele de poliție rutieră, autospecialele de poliție rutieră ale Serviciului Rutier și autospecialele de ordine publică. Polițiștii i-au lăsat să apese pe butoane, pentru a înțelege cum funcționează sistemele acustice și luminoase.

Unul dintre cele mai inedite momente a fost creat de polițiștii criminaliști, care au realizat simulări ale unor activități specifice din viața profesională.

De o atenție deosebită s-au bucurat și polițiștii de la Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, care au organizat concursuri cu premii, pentru elevii și preșcolarii care au răspuns corect la întrebările referitoare la regulile de circulație rutieră și nu numai.

Totodată, printre punctele de atracție s-a numărat și noua autospecială intrată de curând în dotarea Serviciului Rutier – Educație Rutieră, special destinată și echipată pentru familiarizarea celor mici cu indicatoarele rutiere și regulile de circulație pe drumurile publice.

Prezenți la activități au fost și polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară, care le-au răspuns copiilor la toate întrebările și curiozitățile referitoare la munca de poliție.

„Am fost încântați să le vedem zâmbetele și să le citim fericirea din priviri.Această activitate ne-a încărcat cu multă energie, așadar considerăm că scopul nostru a fost atins: am reușit să le arătăm tuturor celor prezenți că suntem prietenii lor, că suntem la datorie în permanență pentru siguranța lor și că poliția este o instituție modernă, cu dotări la cele mai înalte standarde și cu polițiști profesioniști și dedicați meseriei lor”, a transmis Poliția Județeană Suceava.


Intră acum și în grupul de